Όπως όλα τα ωραία πράγματα στην ζωή και ο ελληνικός καφές
έχει τα μυστικά του, μυστικά γνωστά μόνο στους λάτρες του. Ας ρίξουμε
μια ματιά στα μυστικά του ελληνικού καφέ με τη βοήθεια της πείρας 91
ετών.
Ένα-ένα τα βήματα για ένα απολαυστικό ελληνικό!
Μην καθυστερείτε, δοκιμάστε κι εσείς την τέχνη του καφέ
Ένα-ένα τα βήματα για ένα απολαυστικό ελληνικό!
- 1. Παίρνουμε ένα καθαρό και στεγνό μπρίκι με στεγνό λαιμό. Γεμίζουμε το μπρίκι με τόσα φλιτζανάκια νερό(κατά προτίμηση χλιαρό) όσοι και οι καφέδες που θέλουμε να φτιάξουμε.
- 2. Με το ειδικό κουταλάκι βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά Λουμίδης για κάθε φλιτζάνι και όση ζάχαρη επιθυμούμε.
- 3. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μπρίκι στο κέντρο μέτριας φωτιάς ώστε να θερμαίνεται όλο το σκεύος και ανακατεύουμε αργά έως ότου διαλυθεί ο καφές και η ζάχαρη (προσοχή μετά από αυτό το σημείο δεν πρέπει να ανακατέψουμε ξανά τον καφέ).
- 4. Μόλις ο καφές αρχίζει να φουσκώνει, τον απομακρύνουμε από την φωτιά και χτυπάμε το μπρίκι 2-3 φορές ελαφρά στο πάγκο. Τότε ο φουσκωμένος καφές κατακάθεται για λίγο.
- 5. Επαναφέρουμε αμέσως το μπρίκι στη φωτιά και όταν ο καφές αρχίζει να φουσκώνει ξανά, τον βγάζουμε από την φωτιά, περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και τον σερβίρουμε αργά στο κλασσικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ.
|
|