Η δίαιτα και η σωστή διατροφή δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο εμάς τους Έλληνες αλλά και όλο τον κόσμο...
Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips σωστής διατροφής τα οποία προέρχονται από τις τέσσερις μεριές του πλανήτη...
Ψάρια: Κύριο συστατικό της ιαπωνικής διατροφής. Είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση της χοληστερόλης από τα αγγεία και βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού. Προτιμήστε τα στον ατμό αντί στο τηγάνι.
Υγιεινά λάδια: Τα καλά λιπαρά προέρχονται από φυτικά έλαια, ιχθυέλαια και το ελαιόλαδο. Οι μεσογειακοί λαοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα οφέλη τους ενώ καταναλώνοντάς τα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νόσων και καρκίνου.
Επικεντρωθείτε στο γεύμα σας: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να βλέπετε τηλεόραση ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο την ώρα που τρώτε καθώς μοιραία, καταναλώνετε τη διπλάσια ποσότητα. Τόσο οι Γάλλοι όσο και οι Ιάπωνες θεωρούν ότι είναι μεγάλη αγένεια να αγνοείς το φαγητό και το πιάτο σου.
Ξεκινήστε το γεύμα με σούπα: Κινέζικη συνήθεια η οποία αποδίδει. Οι Κινέζοι λοιπόν ξεκινούν με σούπα η οποία συνήθως είναι ζωμός λαχανικών χαμηλός σε θερμίδες. Με αυτό τον τρόπο, φουσκώνουν και περιορίζουν την ποσότητα που θα καταναλώσουν στη συνέχεια.
Μικρά και συχνά γεύματα: Η γαλλική φιλοσοφία προστάζει έξι μικρά γεύματα καθημερινά τα οποία κρατούν ενεργό τον μεταβολισμό και μας βοηθούν στο να μην πεινάμε.
Φάτε με παρέα: Όταν τρώμε με όλη την οικογένεια, σύμφωνα με τους Ινδούς, περιορίζουμε σημαντικά την ποσότητα που θα καταναλώσουμε. Αφήστε τις μοναξιές λοιπόν!
Φάτε καλό μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό: Σύμφωνα με την ινδική ιατρική, ο οργανισμός φτάνει στις μέγιστες πεπτικές του ικανότητες το μεσημέρι όταν ο ήλιος βρίσκεται ψηλά. Φάτε γενναίο μεσημεριανό λοιπόν, και κάτι ελαφρύ για βράδυ και όχι μετά τις 8. Γενικά προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.
Πηγή: queen.gr
Ψάρια: Κύριο συστατικό της ιαπωνικής διατροφής. Είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση της χοληστερόλης από τα αγγεία και βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού. Προτιμήστε τα στον ατμό αντί στο τηγάνι.
Υγιεινά λάδια: Τα καλά λιπαρά προέρχονται από φυτικά έλαια, ιχθυέλαια και το ελαιόλαδο. Οι μεσογειακοί λαοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα οφέλη τους ενώ καταναλώνοντάς τα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νόσων και καρκίνου.
Επικεντρωθείτε στο γεύμα σας: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο να βλέπετε τηλεόραση ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο την ώρα που τρώτε καθώς μοιραία, καταναλώνετε τη διπλάσια ποσότητα. Τόσο οι Γάλλοι όσο και οι Ιάπωνες θεωρούν ότι είναι μεγάλη αγένεια να αγνοείς το φαγητό και το πιάτο σου.
Ξεκινήστε το γεύμα με σούπα: Κινέζικη συνήθεια η οποία αποδίδει. Οι Κινέζοι λοιπόν ξεκινούν με σούπα η οποία συνήθως είναι ζωμός λαχανικών χαμηλός σε θερμίδες. Με αυτό τον τρόπο, φουσκώνουν και περιορίζουν την ποσότητα που θα καταναλώσουν στη συνέχεια.
Μικρά και συχνά γεύματα: Η γαλλική φιλοσοφία προστάζει έξι μικρά γεύματα καθημερινά τα οποία κρατούν ενεργό τον μεταβολισμό και μας βοηθούν στο να μην πεινάμε.
Φάτε με παρέα: Όταν τρώμε με όλη την οικογένεια, σύμφωνα με τους Ινδούς, περιορίζουμε σημαντικά την ποσότητα που θα καταναλώσουμε. Αφήστε τις μοναξιές λοιπόν!
Φάτε καλό μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό: Σύμφωνα με την ινδική ιατρική, ο οργανισμός φτάνει στις μέγιστες πεπτικές του ικανότητες το μεσημέρι όταν ο ήλιος βρίσκεται ψηλά. Φάτε γενναίο μεσημεριανό λοιπόν, και κάτι ελαφρύ για βράδυ και όχι μετά τις 8. Γενικά προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.
Πηγή: queen.gr