p

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η φόρμουλα των κοιλιακών


Ακολούθησε το καινοτομικό πρόγραμμα κι εξαφάνισε το λίπος με απλά μαθηματικά.
Το παρακάτω πρόγραμμα προπόνησης του πόστερ είναι κατάλληλο για να γυμνάσεις και να γραμμώσεις την κοιλιά σου. Τη συγκεκριμένη μέθοδο τη χρησιμοποιούν πολλοί γυμναστές στις ΗΠΑ και την ακολουθούν πολλοί γνωστοί σταρ του κινηματογράφου, για να φτιάξουν τετραγωνάκια στην κοιλιά τους. Ο ρυθμός της προπόνησης είναι αρκετά έντονος, αλλά τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν.
Οδηγίες

Εκτέλεσε μία φορά τη μέθοδο Α και μία φορά την μέθοδο Β με μία μέρα ξεκούραση ανάμεσα. Για την άσκηση 1 κάθε μεθόδου, κάνε 2-3 σετ των 10 επαναλήψεων με 60 δευτερόλεπτα ξεκούραση ανάμεσα σε κάθε σετ. Μετά κάνε τις ασκήσεις 2Α και 2Β ως ζευγάρι χωρίς ξεκούραση - 12 επαναλήψεις η καθεμία. Κάνε 3 σετ με 60 δευτερόλεπτα ξεκούραση μεταξύ τους. Κάνε το ίδιο για τις ασκήσεις 3Α και 3Β.
Μέθοδος Α
1
Ρολάρισμα σε μπάρα

Γονάτισε μπροστά σε μία μπάρα γυμναστικής, η οποία βρίσκεται στο πάτωμα. Τοποθέτησε τα χέρια στην μπάρα με άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων σου. Η μπάρα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το στήθος (Α). Με αργές κινήσεις, σπρώξε την μπάρα μπροστά, έτσι ώστε να τεντώσει το σώμα σου και να έρθει το στήθος όσο παράλληλα με το έδαφος μπορείς (Β). Μείνε για λίγο εκεί κι επίστρεψε στην αρχική θέση.

2A
Προβολές χιαστί σε πάγκο

Πιάσε ένα ζευγάρι αλτήρες και στάσου όρθιος δίπλα σε έναν πάγκο γυμναστικής - το αριστερό πόδι είναι κοντά στον πάγκο (Α). Σήκωσε το δεξί πόδι και φέρε το πάνω στον πάγκο γυμναστικής. Σήκωσε το σώμα σου ψηλά κι ανέβα στον πάγκο με το αριστερό πόδι να αιωρείται (Β). Επίστρεψε στην αρχική θέση. Ολοκλήρωσε τις επαναλήψεις κι άλλαξε πόδι.


Ανάποδη κωπηλατική

Ξάπλωσε ανάσκελα κάτω από μία μπάρα γυμναστικής, η οποία πρέπει να βρίσκεται μισό μέτρο από το έδαφος. Πιάσε την μπάρα με τεντωμένα χέρια, με άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων, και διατήρησε ίσιο το σώμα σου, το οποίο πρέπει να έχει σηκωθεί ψηλά, με τις φτέρνες να ακουμπάνε κάτω (Α). Σπρώξε το σώμα ψηλά, μέχρι το στήθος να έρθει πολύ κοντά στην μπάρα (Β). Επίστρεψε στην αρχική θέση.


Καθίσματα με μπάρα

Στάσου όρθιος με άνοιγμα ποδιών ίσο με αυτό των ώμων και τοποθέτησε μία μπάρα γυμναστικής στο μπροστινό μέρος των ώμων. Τα γόνατα πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα και οι παλάμες των χεριών να κρατάνε την μπάρα με τους αγκώνες να κοιτάνε μπροστά (Α). Λύγισε τα γόνατά σου, μέχρι οι μηροί να έρθουν παράλληλα με το έδαφος (Β). Ανέβασε το σώμα πάνω κι επίστρεψε στην αρχική θέση.


Κάμψεις

Λάβε κλασική θέση για κάμψεις με τα χέρια να έχουν άνοιγμα ίσο με τους ώμους και το σώμα σου να είναι σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα πόδια (Α). Λύγισε τα χέρια σου, έτσι ώστε να κατέβει το σώμα σου χαμηλά, μέχρι το στήθος να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα (Β). Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση.
Μέθοδος B
1
Πιέσεις στήθους σε τροχαλία

Κάτσε όρθιος δίπλα σε μία ψηλή τροχαλία με άνοιγμα ποδιών ίσο με αυτό των ώμων. Πιάσε τη μονή λαβή και φέρε την κοντά στο στήθος με λυγισμένα χέρια (Α). Από εκείνη τη θέση, τέντωσε τα χέρια σου, για να απομακρύνεις τη λαβή μακριά από το σώμα (Β). Μείνε για λίγο σε αυτήν τη θέση κι επίστρεψε τη λαβή στο αρχικό σημείο. Ολοκλήρωσε τις επαναλήψεις κι άλλαξε πλευρά.


Προβολές με αλτήρα

Στάσου όρθιος με άνοιγμα ποδιών ίσο με αυτό των ώμων και κράτα στο δεξί χέρι έναν αλτήρα. Λύγισε τον αγκώνα κι ανέβασε τον αλτήρα ψηλά στο ύψος των ώμων (Α). Από εκείνη τη θέση, φέρε το δεξί πόδι μπροστά, μέχρι ο μηρός να έρθει παράλληλα με το πάτωμα, και λύγισε το αριστερό γόνατο, ώστε να έρθει πολύ κοντά στο πάτωμα (Β). Επίστρεψε στην αρχική θέση. Αφού ολοκληρώσεις τις επαναλήψεις, άλλαξε πλευρά πιάνοντας τον αλτήρα με το αριστερό χέρι.


Ελξεις
Κρεμάσου από μία μπάρα γυμναστικής με τα χέρια να έχουν 2η λαβή και άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων (Α). Σφίξε τον κορμό σου και τράβα το σώμα ψηλά, μέχρι το στήθος να φτάσει στο ύψος της μπάρας (Β). Μείνε λίγο σε αυτήν τη θέση και μετά επίστρεψε στην αρχική.

3A
Αρσεις θανάτου

Στάσου όρθιος μπροστά σε μία μπάρα γυμναστικής, η οποία βρίσκεται στο πάτωμα. Τα πόδια έχουν άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων. Κάνε ημικάθισμα, μέχρι τα χέρια να πιάσουν την μπάρα, με άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων. (Α). Από εκείνη τη θέση, τέντωσε τα πόδια σου, σφίγγοντας κορμό και γλουτούς, και φέρε την μπάρα μπροστά στους τετρακέφαλους (Β). Επίστρεψε την μπάρα στην αρχική θέση.

3B
Πιέσεις ώμων με αλτήρες

Στάσου όρθιος με ελαφρώς λυγισμένα πόδια, που έχουν άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων, κρατώντας αλτήρες. Λύγισε τα χέρια σου, ώστε οι αλτήρες να έρθουν στο ύψος των ώμων (Α). Λύγισε ακόμα πιο πολύ τα γόνατα, σαν να ετοιμάζεσαι να κάνεις άλμα (Β). Τέντωσε τα χέρια ψηλά, για να ανεβάσεις τους αλτήρες πάνω από το κεφάλι, τεντώνοντας την ίδια στιγμή τα πόδια (Γ). Επίστρεψε τα χέρια στην αρχική θέση.