p

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η τρόικα ζητά να κοπεί ο μισθός του Φεβρουαρίου για όλους!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- Ο πληθωρισμός παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, γεγονός που έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την τρόικα. Μάλιστα οι ελεγκτές εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη δυσκαμψία των τιμών και έθεσαν τις προτάσεις τους για να σταματήσουν τα ρεκόρ υψηλού πληθωρισμού.

Από αυτές τις προτάσεις (π.χ. να κοπούν τα «δώρα»), το υπουργείο οικονομικών επέλεξε να κοπεί ο μισθός του Φεβρουαρίου καθώς είναι «κουτσός», έχει δηλαδή πολύ λιγότερες μέρες από τους άλλους μήνες (γι αυτό άλλωστε τον λέμε και κουτσοφλέβαρο) και ο κόσμος θα κατανοήσει και θα αγκαλιάσει αυτή τη λογική.

Κατ' αυτό τον τρόπο τα χρήματα των πολιτών θα είναι λιγότερα οπότε θα μειωθεί η ζήτηση ενώ θα μειωθούν και τα έξοδα των επιχειρήσεων.

Για να απαλύνει τον πόνο, που είναι για το καλό της πατρίδας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ο μισθός Μαρτίου να δίδεται υποχρεωτικά σε δύο δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τις πρώτες μέρες του μήνα και τη δεύτερη στα μέσα. Έτσι θα μπορούν οι εργαζόμενοι να «κουτσοπεράσουν» το Μάρτιο ενώ την πρωταπριλιά θα πληρώνεται το «δώρο Πάσχα» ώστε να μην ξεμένει κανείς από χρήματα.