p

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις των βενζινοπωλών για το πλαφόν


Την έντονη αντίδραση των βενζινοπωλών προκαλεί η επιβολή ανώτατης τιμής πώλησης στα καύσιμα για επτά ημέρες, την οποία αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία για την πάταξη της αισχροκέρδειας λόγω των κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών
και βυτιοφόρων ΔΧ, και ζητούν να εφαρμοστεί το πλαφόν σε όλα τα στάδια της αγοράς.
Μάλιστα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, κάλεσε τα μέλη της σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Πλατεία Κάνιγγος σήμερα το πρωί ενώ ζητεί από τις ενώσεις μέλη της να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις την ίδια ώρα μπροστά σε όλες τις νομαρχίες της χώρας. Επίσης αναμένεται οι εκπρόσωποι του κλάδου να συναντηθούν στο υπουργείο με το γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό.
Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες διαβίβασε σε όλους τους διευθύνοντες στις Εισαγγελίες Εφετών του κράτους, τις ανώτατες τιμές πετρελαιοειδών προϊόντων που καθορίστηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς, και όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων τις υπερβαίνουν θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Πάντως, σύμφωνα με τους πρώτους ελέγχους, την Δευτέρα τα πρατήρια συμμορφώθηκαν στο ανώτατο όριο πώλησης υγρών καυσίμων, καθώς το 70% σε σύνολο 610 πρατηρίων πουλάει σε τιμή χαμηλότερη του πλαφόν.
Οι έλεγχοι από σήμερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, θα επικεντρωθούν στα υπόλοιπα πρατήρια και θα ζητηθεί και η συνδρομή των αντίστοιχων νομαρχιών.
Όλα τα πρατήρια είναι γεμάτα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γγ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Αγγελος Τούντας. Ο κ. Τούντας αναφερόμενος στο πλαφόν τόνισε ότι δεν πρέπει να επιβάλλεται μόνο στα πρατήρια αλλά και στις εταιρείες πετρελαιοειδών.
Πηγή:ANT1