p

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Επιμένουν στην απεργία τους οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι


Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κλειστή είναι η οδός Σταδίου λόγω της πορείας των εργαζομένων στον ΟΣΕ, που εκφράζουν την διαμαρτυρία τους στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού, που προωθεί η κυβέρνηση.


Τα τρένα και ο Προαστιακός θα παραμείνουν σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προχώρησαν στην απεργία τους κατά του σχεδίου εξυγίανσης του Οργανισμού που, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι 2.351 εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός ΟΣΕ.
Να σημειώσουμε ότι αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΣΕ έπειτα από προσφυγή της διοίκησης κηρύχθηκε παράνομη. Πάντως, οι εργαζόμενοι δήλωναν πως η απεργία θα πραγματοποιηθεί, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι δεν κλήθηκαν στο δικαστήριο αλλά ούτε και ενημερώθηκαν για την ύπαρξη σχετικής απόφασης.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, οπότε το σωματείο προσωπικού αμαξοστοιχιών έχει εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 6 ως τις 9 το πρωί, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 ως τις 12 το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ που έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και προβλέπει ότι 2.351 από το σύνολο των 6.200 εργαζομένων θα αποχωρήσουν από τον οργανισμό αφού δεν θα έχουν πλέον θέση στον νέο ΟΣΕ που θα εκτελεί σαφώς μικρότερο έργο σε σχέση με σήμερα.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα πνεύματα, τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον Οργανισμό.
Πηγή:Euro2day