p

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ελλάδα – Ισραήλ: Με 4-3-3 και «Σάλπι» στην κορυφή

"
Τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Λεττονία ετοιμάζει απόψε ο Φερνάντο Σάντος,
Χωρίς τους Τοροσίδη, Τζιόλη, Λυμπερόπουλο και Πρίττα, η Εθνική μας έχει ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα μας βάλει για τα καλά στο κόλπο της πρωτιάς και θα αφήσει πίσω το σκληροτράχηλο Ισραήλ. Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα του Φερναντέζ οι απουσίες του ηγέτη Μπεναγιούν και του εξαιρετικού αμυντικού Μπεν Χαΐμ.

Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (33.296), ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Προϊστορία
Εχουν συναντηθεί 15 φορές. Η Ελλάδα έχει 7 νίκες, 5 ματς έληξαν ισόπαλα και 3 νίκες έχει το Ισραήλ. Τα γκολ είναι 23-19 υπέρ της Ελλάδας.
* Τελευταία νίκη του Ισραήλ επί της Ελλάδας το 1979, σε φιλικό, με 4-1. Αήττητη έκτοτε η Ελλάδα σε 7 συναντήσεις.

ΕΛΛΑΔΑ: Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί η Εθνική μας στο κρισιμότερο ματς των προκριματικών, αφού θα απουσιάσουν οι Τζιόλης, Τοροσίδης, Πρίττας και Λυμπερόπουλος. Μάλιστα, στο όριο καρτών βρίσκονται οι Σαμαράς, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος και Α. Παπαδόπουλος, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αν και την επόμενη αγωνιστική παίζουμε με την κατώτερη Μάλτα.

Ο Σάντος τόνισε στους διεθνείς μας πως η ομάδα του Φερναντέζ είναι ανώτερη ποιοτικά από τη Λεττονία και εκτός έδρας αμύνεται μαζικά, γι’ αυτό θα χρειαστεί υπομονή, ενώ τους είπε πως θα πρέπει να είναι πολύ κοντά οι γραμμές.

Δύσκολα θα αλλάξει ο Πορτογάλος το 4-3-3, με τον Καφέ να παίρνει τη θέση του Τζιόλη στη μεσαία γραμμή, έχοντας δίπλα του τον Καραγκούνη και μπροστά τον Κατσουράνη, ενώ στη θέση του τιμωρημένου Τοροσίδη θα αγωνιστεί ο Βύντρα. Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Νίνη, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας προέρχεται από 7 under στα 8 πιο πρόσφατα παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σηφάκης – Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας – Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης – Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης

ΙΣΡΑΗΛ: «Ξέρουμε ότι η Ελλάδα θα μας κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά πιστεύουμε στη νίκη που θα αλλάξει τα δεδομένα στον όμιλο και θα τα δώσουμε όλα τα για να την πάρουμε» υποστήριξε ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Ντουντού Αουάτ κατά την άφιξη της ομάδας στη χώρας μας.

Το θέμα είναι πως στις 8 πιο πρόσφατες εξόδους του το Ισραήλ έχει επικρατήσει μόνο των Ρουμάνων σε φιλική αναμέτρηση τον περασμένο Μάρτιο με 0-2, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις στα 3 από τα 13 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Μεγάλο πλήγμα η απουσία του ηγέτη Μπεναγιούν, που συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις, αλλά και του τιμωρημένου αμυντικού Μπεν Χαΐμ.

Με 4-4-2 θα παρατάξει την ομάδα του ο Φερναντέζ, που στην ουσία θα είναι 4-4-1-1, αφού ο Μπαρτνά θα κινείται πίσω από το Σέχτερ. Πολύ επικίνδυνα τα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής με τους ταχύτατους Βερμούρ και Ραφαέλοφ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αουάτ – Μποντάρβ, Κεϊνάν, Τ. Κοέν, Νταγιάν – Βερμούτ, Α. Κοέν, Νάχτο, Ραφαέλοφ – Μπαρντά, Σέχτερ

http://www.kingbet.gr