p

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκε λύση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ.Κουσελάς συναντήθηκε με την διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.



Οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν πρόθυμες να βρουν λύση στο μέχρι σήμερα διαφαινόμενο αδιέξοδο για τον τρόπο επιβολής της...
φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, παρά τα μικρά χρονικά περιθώρια, αφού η επίσημη έναρξη της διανομής του έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν προβλέπει ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται εντός δυο ημερών.

Η προκαταβολή του φόρου θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του 2010 και στη συνέχεια θα καταργηθεί, από 1ης Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του κ.Κουσελά και με την δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων, που εκπροσωπεί κυρίως τα πρατήρια της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης υπογράμμισε ότι ο κλάδος συνεχίζει να αντιτίθεται στην άλλη μείζονα αλλαγή που προωθείται, δηλαδή τη μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Το νέο πλαίσιο δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ, όπως εκτιμά.
http://www.ethnos.gr