p

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

“Το Νησί” απέρριψε το Χόλιγουντ για την Ελλάδα…


GERMANY-BRITAIN-LITERATURE-HISLOP 
Ενθουσιασμένη από τον τρόπο που οι Έλληνες “αγκάλιασαν” το βιβλίο της, αλλά και την ίδια, δηλώνει η Βρετανίδα συγγραφέας του best-seller “Το Νησί”, Βικτόρια Χίσλοπ, που αισθάνεται προνομιούχα για το γεγονός ότι, έχει πολλούς, καλούς φίλους στην Ελλάδα.
Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, η Βικτόρια Χίσλοπ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες υποδέχθηκαν το βιβλίο της και τους ευχαριστεί για το θερμό καλωσόρισμα που της επεφύλαξαν.

“Ήταν μια μοναδική εμπειρία κι αισθάνομαι ιδιαίτερα προνομιούχα για το γεγονός ότι έχω τόσο πολλούς, καλούς φίλους στην Ελλάδα”, λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, στην ερώτηση, εάν επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, απαντά: “Ναι, πολύ συχνά. Μερικές φορές, αισθάνομαι πως η πιο κατάλληλη ερώτηση θα ήταν: “επισκέπτεστε τη Μεγάλη Βρετανία συχνά;“. Μένω τόσο πολύ στην Ελλάδα”.
Η Βικτόρια Χίσλοπ, που πέρασε, όπως λέει, αμέτρητες ώρες, στη Σπιναλόγκα, το μικρό αυτό νησάκι, που κλείνει από τα βόρεια τον κόλπο της Ελούντας, στην επαρχία Μεραμπέλλου του νομού Λασιθίου Κρήτης, αποκαλύπτει πως αυτό που τη συγκίνησε βαθύτατα ήταν “κάποια κομμάτια κουρτίνας σ’ ένα από τα παράθυρα”, που την έκαναν, όπως λέει, να συνειδητοποιήσει πως την είχε κρεμάσει κάποιος, “που έπρεπε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο το γεγονός ότι η ζωή του εκεί δεν θα ήταν σε προσωρινή, αλλά μόνιμη βάση”.
Η Βικτόρια Χίσλοπ αποκαλύπτει ακόμη ότι απέρριψε πρόταση από το Χόλιγουντ για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της κι επέλεξε την τηλεοπτική του μεταφορά, στην Ελλάδα, μέσα από την ομώνυμη σειρά “Το Νησί”, που θα αρχίσει να προβάλλεται σε λίγες ημέρες από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό “Mega”.
“Απέρριψα την πρόταση ενός παραγωγού του Χόλιγουντ, ο οποίος με προσέγγισε, επειδή δεν πείστηκα ότι, θα χειριζόταν με ευαισθησία το ζήτημα της λέπρας […] κι όταν ξεκαθάρισα ότι θέλω να έχω ανάμειξη στο όλο project, δεν χάρηκε … Οπότε, αυτό ήταν και το τέλος της ιστορίας για μένα! Αλλά, εάν βρισκόταν ένας άλλος παραγωγός του Χόλιγουντ στο δρόμο μου, σίγουρα θα το σκεφτόμουν, αλλά με τις ίδιες προϋποθέσεις”, εξηγεί η Βικτόρια Χίσλοπ.
“Το Νησί” κατείχε επί οχτώ συνεχείς εβδομάδες την πρώτη θέση στον κατάλογο των best-sellers, στη Βρετανία, έχοντας πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και η ελληνική.