p

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο ξένος Τύπος για τη G20

Η παγκόσμια νομισματική ισορροπία στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στη Σεούλ
Η «τύχη» των νομισμάτων κυριαρχεί στους τίτλους των ξένων μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τη Σύνοδο G20 που λαμβάνει χώρα στη Σεούλ, από σήμερα.

«Τα νομίσματα θα κυριαρχήσουν στην αντζέντα της Σύνοδου των G20», γράφει το BBC. Τις ελπίδες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για την διατήρηση της ισορροπίας και την ανάπτυξη μεταφέρει το μέσο στην ηλεκτρονική του έκδοση. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, σε κοινή συνέντευξη του o Ομπάμα με τον Κορεάτη ομόλογό του, ανέφεραν ότι στη Σύνοδο θα συζητηθεί η δημιουργία μηχανισμών για τη διατήρηση της ισορροπίας και την παγκόσμια ανάπτυξης κάνοντας νύξη για την νομισματική πολιτική της Κίνας, και την υποτίμηση του γουάν. Το άρθρο αναφέρει επίσης, ότι υπάρχουν φόβοι για σειρά υποτιμήσεων κι άλλων νομισμάτων με στόχο την προώθηση των εξαγωγών.


«Η Ουάσινγκτον βασίζεται στη συνεργασία του Πεκίνου», γράφει η Le Monde. Οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών σημειώνουν πρόοδο σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, όπως αναφέρει ο γαλλικός τύπος. Για τις φοβίες των αναπτυσσόμενων χωρών για την εισροή χρήματος από την πλευρά της Αμερικής, κάνει λόγο το σχετικό άρθρο, ενώ παράλληλα αναφέρεται η επιθυμία της Αμερικής να μειωθεί η εξαγωγική δύναμη της Κίνας και της Γερμανίας. «Οι πλούσιες χώρες οφείλουν να αναπτύξουν την εσωτερική τους κατανάλωσε, όπως κάνουν ήδη οι αναπτυσσόμενες χώρες, και να μην υπολογίζουν μόνο στις εξαγωγές τους», είπε ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντε Σάλβα, σύμφωνα με το άρθρο.


«Αδιέξοδες οι διαπραγματέυσεις των G20 για το τέλος του πολέμου των νομισμάτων», γράφει η ισπανική El Pais. Για σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις σχετικά με την οικονομική μεταρρύθμιση και την αύξηση ισχύος των αναπτυσσόμενων χωρών, κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφέρει το σχετικό άρθρο. 
source:tovima.gr