Η καθημερινή διατροφή των παιδιών που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα δύο χρόνια της ζωής τους πρέπει να περιλαμβάνει φυσικό λίπος σε ποσοστό 50% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, ώστε να επιτευχθεί σωστή σωματική και εγκεφαλική ανάπτυξη. Μόλις τα παιδιά γίνουν δύο χρόνων, η καθημερινή πρόσληψη πρέπει να περιορίζεται στο 30% της συνολικής καθημερινής ενεργειακής πρόσληψης.
Για το πώς μπορείτε να πετύχετε σωστά αυτή την πρόσληψη διαιτητικού λίπους, ο Αμερικανικός Σύλλογος Διατροφής του παιδιού προτείνει:
-Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με γάλα χαμηλό σε λιπαρά
-Μείωση της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος και αύξηση της κατανάλωσης πουλερικών και ψαριών
-Αφαίρεση της πέτσας από τα πουλερικά και του ορατού λίπους από το κρέας
-Μείωση χρήσης βουτύρου και μαργαρίνης
-Παρασκευή φαγητών με μεθόδους που μειώνουν την πρόσληψη λίπους. Βράσιμο, τηγάνισμα σε αντικολλητικό σκεύος χωρίς λάδι, ψήσιμο στο γκριλ ή στη σχάρα
-Αύξηση της πρόσληψης τροφίμων υψηλών σε φυτικές ίνες, όπως αμυλούχα ολικής αλέσεως ή σικάλεως, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά
zougla.gr