p

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Οι απειλές του Bin Laden στη Γαλλία (+ video)

Ένας ομιλητής που υποστήριξε ότι είναι ο τρομοκράτης Bin Laden, τόνισε, σε ηχογραφημένο μήνυμα, ότι η απελευθέρωση των δύο Γάλλων δημοσιογράφων που κρατούνται όμηροι στο Αφγανιστάν, εξαρτάται από την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Το μήνυμα, προβλήθηκε από το ειδησεογραφικό κανάλι Al-Jazeera και ο ομιλητής προειδοποίησε τη Γαλλία ότι η συμμαχία της με τις ΗΠΑ, θα κοστίσει ακριβά στη χώρα. ''Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μήνυμα για εσάς (το γαλλικό λαό), η απελευθέρωση των Γάλλων αιχμαλώτων εξαρτάται από την αποχώρηση των στρατευμάτων σαν από τη χώρα μας.'' σημείωσε ο ομιλητής.
''Η άρνηση του προέδρου σας, Νικολά Σαρκοζί, να απομακρύνει τους στρατιώτες του από το Αφγανιστάν, είναι αποτέλεσμα της υποταγής του στις ΗΠΑ και αυτή η άρνηση μας δίνει το ''πράσινο φως'' να εκτελέσουμε τους αιχμαλώτους χωρίς καθυστέρηση.'' απείλησε στη συνέχεια.
Κατέληξε ότι η θέση του Σαρκοζί "θα του κοστίσει και θα σας κοστίσει ακριβά σε διάφορα μέτωπα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Γαλλίας".
Παρά τις απειλές του μηνύματος, η Γαλλία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική πολιτική της στο Αφγανιστάν.
''Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν με τους συμμάχους μας, υπέρ του αφγανικού λαού'' ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, Bernard Valero.
Από την πλευρά της η Υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό-Μαρί τόνισε πως ''σκέπτομαι τους δύο ομήρους μας στο Αφγανιστάν και εργαζόμαστε καθημερινά για την απελευθέρωσή τους".
Να υπενθυμιστεί ότι δυνάμεις των Taliban αιχμαλώτισαν τους Γάλλους δημοσιογράφους, Herve Ghesquiere και Stephane Taponnier, το Δεκέμβριο του 2009, και απείλησαν ότι θα τους εκτελέσουν αν τα αιτήματά τους δεν θα ικανοποιηθούν.
Η Γαλλία διαθέτει 3,750 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης των Taliban εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας.
Δείτε video με παλαιότερα απειλητικά μηνύματα.


Bin Laden targets France, blasts burqa ban and Afghan war
Ανέβηκε από France_24english. - Νέα video που σας ενδιαφέρουν.