p

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Είστε η τέλεια υπάλληλος;

  Αν ψάχνετε για δουλειά κι ετοιμάζεστε να πάτε σε συνέντευξη, ή αν εργάζεστε ήδη κάπου, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που σας καθιστούν καλό ή κακό υπάλληλο/ υποψήφιο. 


       1. Το Τμήμα Προσωπικού (HR), πριν καλέσει κάποιον υποψήφιο σε συνέντευξη, θα κάνει το παραδοσιακό surfάρισμα στο net. Επιπλέον, αν θεωρείτε ότι έχετε αναβασμένο κάτι στο διαδίκτυο που το μελλοντικό σας αφεντικό δεν θα ενέκρινε, κατεβάστε το τώρα.

     2. Το να φτάνετε πολύ νωρίς στο ραντεβού σας είναι το ίδιο κακό με το να φτάνετε αργά. Ενώ είναι δεδομένο ότι καποιος που θα αργήσει στο ραντεβού με τον μελλοντικό του εργοδότη, δεν πρόκειται να προσληφθεί, κάποιος που θα είναι εκεί μία ώρα νωρίτερα είναι κάπως προκλητικά αδιάφορος ως προς τον χρόνο του άλλου. Αν λοιπόν τύχει να φτάσετε μισή ώρα νωρίτερα στο ραντεβού σας, καθήστε κάπου για καφέ. Δέκα λεπτά πριν από την κανονική συνάντηση, εμφανιστείτε σινιαρισμένοι και ήρεμοι. 

     3. Έρευνες έχουν δείξει ότι η απόφαση του εργοδότη για το αν θα προσλάβει κάποιον έχει γίνει μέσα στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της πρώτης συνάντησης. Οπότε φροντίστε η εμφάνισή σας να είναι διακριτική και ιδιαίτερη: καλοφροντισμένα μαλλιά και νύχια, ντύσιμο κομψό, χωρίς εκκεντρικότητες και καθαρή αναπνοή. 

     4. Προσοχή στο πώς χρησιμοποιείτε το internet μέσα στη δουλειά. Αν ο εργοδότης σας έχει υπόνοιες πως γίνεται κακή χρήση, μπορεί να τσεκάρει τα πάντα: emails, voicemails και γενικότερη χρήση του net. 
nea.gr