Τα δέντρα κακάο είναι μικρά και ευδοκιμούν σε εύφορα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη στις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό.
Ο πολύτιμος καρπός τους, οι σπόροι κακάο (cacao beans) βρίσκονται στον λωβοειδή καρπό τους που συλλέγεται με μαχαίρι. Στη συνέχεια απομακρύνεται ο φλοιός και οι σπόροι συλλέγονται σε σωρούς ή δοχεία για να ωριμάσουν. Είναι σημαντικό κατά τη συγκομιδή οι καρποί να είναι ώριμοι καθώς μόνο τότε έχουν την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Έπειτα οι σπόροι αποξηραίνονται για 5-7 ημέρες στον ήλιο.
Οι αποξηραμένοι σπόροι μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αφού καθαριστούν πολτοποιούνται για να δώσουν ρευστή σοκολάτα. Περεταίρω επεξεργασία μπορεί να δώσει στερεό κακάο ή βούτυρο κακάο.
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link
photo by: link