p

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κίνημα "Δεν πληρώνω"

Ένα νέο κίνημα που σκοπό έχει να προτρέψει τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς να μην πληρώνουν εισιτήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη
Την οργή τους για τις αυξήσεις – φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν κάτοικοι και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προέτρεψαν τους απλούς πολίτες να μην καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου, προκειμένου να μετακινηθούν στον προορισμό τους.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι Κινήσεων Πολιτών «GreenAttack», «Επιτροπή Ανέργων Θεσσαλονίκης», «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», «Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών» και οι Πρωτοβουλιών Κατοίκων από το Ωραιόκαστρο, την Τούμπα, την Πυλαία και τον Χορτιάτη.
Τα μέλη των οργανώσεων συγκεντρώθηκαν μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου και κινήθηκαν προς την πλατεία Ελευθερίας όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, ανάρτησαν πανό, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και κάλεσαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν.
Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του συντονιστικού των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» δήλωσε ότι στόχος είναι «κυβέρνηση και ΟΑΣΘ να πάρουν πίσω την αύξηση των εισιτηρίων».
Συμπλήρωσε μάλιστα ο ίδιος ότι οι αυξήσεις φτάνουν ακόμα και το 180%, αναφέροντας ως παράδειγμα τη μετακίνηση από το Ωραιόκαστρο μέχρι την Καλαμαριά, όπου απαιτούνται οι εκδόσεις ενός εισιτηρίου με μετεπιβίβαση και ενός βασικού εισιτηρίου, συνολικής αξίας 1,7 ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα για την ίδια μετακίνηση οι επιβάτες πλήρωναν ένα εισιτήριο αξίας 0,6 ευρώ.
news247.gr