p

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κατηγορούμενος για το "πόθεν έσχες" ο Μαντέλης

Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Με το υπ’ αρ. 92/2011 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται να δικαστεί για την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) για τα οικονομικά έτη 2006-2007 καθώς δεν συμπεριέλαβε τα χρήματα που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πήρε από τη Siemens.


Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Αργυρώς Χουρδετσανάκη για παραπομπή του κ. Μαντέλη σε δίκη μετά την ομολογία του για χρήματα που πήρε από τη Siemens, χαρακτηρίζοντάς τα ωστόσο ως «προεκλογική χορηγία».

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του Τάσου Μαντέλη για το ίδιο αδίκημα της περιόδου από 30-6-2004 ως 30-6-2005 λόγω παραγραφής.

Ο κ. Μαντέλης έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens. Φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν από το λογαριασμό με τον κωδικό “A.ROCOS” στον οποίο είχαν κατατεθεί δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 450 χιλιάδων γερμανικών μάρκων που προέρχονταν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για χορηγίες που του είχε προσφέρει η Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία.
Zougla.gr