Οι γλυκοπατάτες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ελληνική κουζίνα. Αν όμως σας πούμε ότι αποτελούν μαζί με τις σαρδέλες την πιο κατάλληλη τροφή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε;
Επίσης, η συστηματική κατανάλωση γλυκοπατάτας βοηθά στην αύξηση της ενδορφίνης της λεγόμενης και ορμόνης της χαράς, αφού ανεβάζει τη διάθεσή μας. Επίσης, επειδή συμβάλλουν στην αύξηση της οστεΐνης, οι ορθοπεδικοί συστήνουν στις γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία της εμμηνόπαυσης να τρώνε γλυκοπατάτες.
zougla.gr