p

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Feng Sui στην κουζίνα

Αν είστε από τις γυναίκες που πιστεύετε στη θετική ενέργεια και έχετε τοποθετήσει τα έπιπλα στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σας σύμφωνα με τις αρχές του Feng Sui, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα η ζωτική ενέργεια Τσι, μάθετε ότι μια …μικρή μετακόμιση πρέπει να κάνετε και στην κουζίνα σας.

-Φως: Αν δεν έχετε πολύ φυσικό φως, βάψτε τους τοίχους (αν μπορείτε, αλλάξτε και τα πλακάκια) με ανοιχτό και φωτεινό χρώμα, ενώ προμηθευτείτε λάμπες με μεγάλη ισχύ.

-Διάταξη: Κρύψτε πλαστικές σακούλες, πανιά και σκούπες, ενώ διατηρείτε λαμπερά όσα σκεύη είναι σε κοινή θέα. Το ανοξείδωτο ατσάλι, όπως και τα πλακάκια, φωτίζουν την κουζίνα και ενεργοποιούν το Τσι. Γι' αυτό μπορείτε να κρεμάσετε κατσαρόλες, σουρωτήρια, τρίφτες κ.λπ..
-Διαχωρίστε την ενέργεια του νερού και της φωτιάς. Αν ο χώρος δεν είναι μεγάλος, ώστε να βάλετε σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου το πλυντήριο με την κουζίνα, διαχωρίστε τα με ένα ξύλο.
-Μην έχετε την πλάτη σας στην πόρτα, όταν μαγειρεύετε. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον πάγκο εργασίας σε νότια κατεύθυνση.
-Αδειάζετε συχνά το καλάθι με τα σκουπίδια, αφού έτσι βρίσκει χώρο για να περάσει το Σα, η αρνητική ενέργεια και εχθρός του Τσι.
zougla.gr