p

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μερικά tips για πραγματικά λαμπερό πρόσωπο

Η Μαρία Σταυριανού, η αισθητικός πολλών επώνυμων κυριών, μίλησε στην «Espresso της Κυριακής» και αποκάλυψε μερικά μικρά μυστικά, που αν τα ακολουθήσουμε πιστά θα έχουμε πραγματικά λαμπερό πρόσωπο.


Βασικοί κανόνες για ένα λαμπερό πρόσωπο:

1) Να κοιμάστε ένα πλήρες οκτάωρο.
2) Να αποφεύγετε: την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ,
3) την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και
4) το κάπνισμα, επειδή συμβάλλει στη δημιουργία οξειδωτικού στρες.
5) Σωστή φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα.

4+1 tips για το πρόσωπο

1) Πριν από το μακιγιάζ κάνουμε ένα πίλιγκ με ένα κουταλάκι της σούπας λεμόνι και ένα κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι. Περνάμε με κυκλικές κινήσεις όλο το πρόσωπο για πέντε λεπτά, ξεβγάζουμε, μετά εφαρμόζουμε την ενυδατική μας ή την κρέμα βάση για το μακιγιάζ.

2) Για τους μαύρους κύκλους: κόβετε λεπτές φέτες πατάτας και τις βάζετε πάνω στα μάτια για 10 - 15 λεπτά. Η πατάτα είναι φυσικός αποχρωματιστικός παράγοντας και βελτιώνει κάπως τους μαύρους κύκλους.

3) Για τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια: τοποθετούμε κομπρέσες παγωμένες για 10 λεπτά.

4) Για ώριμες επιδερμίδες: ζεσταίνετε λίγο μέλι και το βάζετε στο πρόσωπο για ενυδάτωση. Τα νεαρά κορίτσια το απλώνουν στα χείλη. Το μέλι έχει μαλακτικές ιδιότητες.

+1) Για τον ερεθισμένο ανδρικό λαιμό μετά το ξύρισμα: μπορούμε να απλώσουμε βιταμίνη Ε με επουλωτικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες.

Μύθοι και αλήθειες


Η ακμή εμφανίζεται μόνο κατά την περίοδο της εφηβείας.


Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα μωρά. Περίπου το 25% των ατόμων ηλικίας από είκοσι πέντε έως σαράντα πέντε ετών εμφανίζουν κάποια μορφή ακμής. Πολλές ενήλικες γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα λόγω ορμονικών διαταραχών στον κύκλο τους ή εξαιτίας της λήψης χαπιών που ρυθμίζουν τη γονιμότητα. Επίσης, ακμή μπορεί να προκληθεί και εξαιτίας ορμονικών μεταβολών κατά την κλιμακτήριο. Και η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει ακμή σε μερικές περιπτώσεις.

Η σοκολάτα υποβοηθάει την εμφάνιση σπυριών.


Περισσότερο επιζήμια θα είναι για το σωματικό βάρος παρά για το δέρμα. Στην πραγματικότητα, όσες κλινικές έρευνες κι αν έχουν γίνει, καμία δεν έχει καταφέρει να συνδέσει την ακμή με το φαγητό. Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, το δέρμα και το σωματικό βάρος σας θα σας ευγνωμονούν. Αν πάλι είστε λάτρεις της σοκολάτας, προτιμήστε την υγείας, η οποία περιέχει λιγότερη ζάχαρη και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Να βγάζετε τα φρύδια σας μόνο κάτω από το φυσικό τόξο τους, ποτέ από πάνω.

Μέγας μύθος. Σε όποιο στούντιο αισθητικής κι αν πάτε, θα σας βγάλουν τα φρύδια και από πάνω και από κάτω, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουν να πάρουν το σχήμα που θέλετε. Αν πάλι τα βγάζετε μόνη σας, απλώς δώστε τους το επιθυμητό σχήμα με ένα μολύβι για τα φρύδια και αφαιρέστε όσες τριχούλες περισσεύουν.

Και ήρθε η ώρα να μαγειρέψουμε…


Δύο πολύ απλές συνταγές με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Μάσκα λάμψης για λιπαρά δέρματα:


1 μικρή ώριμη ντομάτα χωρίς τη φλούδα και περασμένη στο μπλέντερ
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 φράουλες
1 ασπράδι αβγού
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
και κορν φλάουερ όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Εκτέλεση: Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο (κατά προτίμηση έπειτα από ένα πίλινγκ για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων). Ξεπλύνετε έπειτα από δεκαπέντε λεπτά και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Μάσκα ομορφιάς για ξηρές επιδερμίδες:

1/2 αβοκάντο λιωμένο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
2 βιταμίνες Ε ή 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
κορν φλάουερ όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει χυλός.

Εκτέλεση: όπως και η προηγούμενη. Το αβοκάντο περιέχει φυτοστερόλες και τοκοφερόλη, ουσίες που τρέφουν την επιδερμίδα, ενώ μειώνουν τη διαδερμική απώλεια του νερού. Η μάσκα αυτή προσδίδει υγρασία και επαναφέρει στην αφυδατωμένη και κουρασμένη επιδερμίδα τη νεανική όψη και λάμψη της.
zougla.gr