p

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ευγενία Μανωλίδου: πώς έχασε 5 κιλά

Με ύψος 1,72, η μουσικός και παρουσιάστρια βρίσκεται τώρα στα 58 κιλά. Οι διατροφικές παρασπονδίες του Master chef ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου, η είσοδος της Ευγενίας Μανωλίδου με το βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνι Γεωργιάδη, λίγο μετά τις 9.00, στο Full in love party by Nokia σε συνεργασία με το Nitro που έγινε στο Baraonda, δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, εξέπληξε πολλούς. Όχι μόνο για το εντυπωσιακό φόρεμα της Ευγενίας (το οποίο ήταν Miltos Exclusive), για την εξαιρετικά καλή διάθεση του ζευγαριού -κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις της Ευγενίας στο Star, λίγο πριν από την είσοδο της, που είχαν σχέση με τη μέρα των ερωτευμένων-, αλλά και για τα περιττά κιλά που έχει πια χάσει, τα οποία, με τη σωστή επιλογή του μαύρου της φορέματος, κολάκευαν ιδιαίτερα το ούτως ή άλλως καλλίγραμμο κορμί της. Άλλωστε, η ίδια, μετά τις ειλικρινείς δηλώσεις της στο People, τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι, λόγω του Master chef είχε βάλει τέσσερα επιπλέον κιλά, είχε βάλει στόχο, όπως έλεγε σε φίλους της, να εξαφανίσει τα περιττά κιλά, ενόψει και της καινούργιας της συνεργασίας με τον ΑΝΤ1, για την καθημερινή εκπομπή που θα μεταδίδεται πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η οποία θα έχει άμεση σχέση με το χορό και το Dancing with the stars.
Η μουσικός και τηλεπαρουσιάστρια, όπως εκμυστηρευόταν η ίδια σε όσες τη ρωτούσαν εκείνο το βράδυ, επανήλθε στους κανόνες διατροφής της, σε συνδυασμό με γυμναστική, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Από τις 15 Δεκεμβρίου απέκλεισε από τη διατροφή της τη ζάχαρη, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα τηγανητά, πράγμα που σημαίνει ότι, τις τελευταίες 60 μέρες, δεν έχει φάει τίποτα από όλα αυτά – είναι από τις ελάχιστες διατροφικές απαγο­ρεύσεις που επιτρέπει στον εαυτό της. Κατά τη διάρκεια της μέρας τρώει γεύματα σε σταθερές ώρες -πρωί, μεσημέρι και κάτι ελαφρύ για το βράδυ, όπως μία σαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα και μέλι- ενώ, κατά τη διάρκεια της μέρας, για να μην πεινάει, τρώει ωμούς ξηρούς καρπούς, όπως ωμά φουντούκια, αμύγδαλα και ξερά φρούτα – βερίκοκα και δαμάσκηνα. Όλα αυτά με μέτρο και σε μικρές ποσότητες «για να κόβουν την πείνα», όπως παραδεχόταν η ίδια. Η Ευγενία σηκώνεται καθημερινά στις 6.45, ξυπνάει η ίδια τα παιδιά για να ετοιμαστούν για το σχολείο τους, τρώνε όλοι μαζί πρωινό (η Ευγενία τρώει δημητριακά με άπαχο γάλα και βρόμη) ενώ, λίγο μετά, ξεκινάει να γυμνάζεται. Όταν πια φεύγουν τα παιδιά, κάνει είτε 45 λεπτά διάδρομο ή ακολουθεί οδηγίες γυμναστικής από DVD ή από το internet. Με πρόγραμμα και συνέπεια. Για το πρώτο της γεύμα ετοιμάζει κάποιο φιλέτο-χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, γαλοπούλα ή κοτόπουλο-, ενώ η σαλάτα που θα το συνοδεύει θα είναι είτε ωμή είτε βραστή. Η ίδια δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο μυστικό για την ετοιμασία του φαγητού, κάτι που «να αφαιρεί θερμίδες», αφού, αν και υπάρχει η λύση να φτιάξει, για παράδειγμα, το μπιφτέκι της στον ατμό, εκείνη προτιμά να το μαγειρεύει στο φούρνο, χωρίς μαγειρικές υπερβολές, γιατί θέλει το φαγητό που τρώει να είναι εύγεστο. Το απόγευμα τρώει είτε μία μπάρα δημητριακών είτε κάποιο ζελέ light. «Όλα τα πράγματα στη ζωή θέλουν πειθαρχία. Το ίδιο και το φαγητό» τόνιζε η ίδια λίγο πριν φύγει με τον Άδωνι για να γιορτάσουν, όπως εκείνοι είχαν επιλέξει, τη μέρα των ερωτευμένων.
Πηγή: People