Τα περισσότερα τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, οπότε θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα και τον τύπο τυριού που καταναλώνετε.
Παρόλα αυτά, αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, γι' αυτό είναι απαραίτητα στη διατροφή μας.....
Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πρόσληψη λίπους από τα τυριά που καταναλώνετε:
- Προτιμάτε τυριά που περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα λίπους, π.χ. τυρί Cottage, κατίκι, τυρί χαμηλών λιπαρών, ricotta, Brie κλπ.
- Τα τυριά που ενδείκνυνται για χορτοφάγους (π.χ. τυρί σόγιας) δεν περιέχουν χαμηλότερο ποσοστό λίπους από τα υπόλοιπα τυριά
- Περιορίστε τα σκληρά τυριά σε μικρές ποσότητες (περίπου 30-60 γραμμάρια) μια με δύο φορές την εβδομάδα
- Εάν καθημερινά καταναλώνετε τυρί προσπαθήστε η μερίδα να μην ξεπερνάει σε μέγεθος το ένα σπιρτόκουτο.
Πηγή: www.iatronet.gr