p

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Άκη

Στη Βουλή διαβιβάζεται -ενδεχομένως και αύριο- η δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων...
προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου...


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αποφάσισαν τελικά να αποστείλουν τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς "σκόνταψαν" στο όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος προώθησε το βασικό κομμάτι της σύμβασης για την αγορά των υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από εκεί στη Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει την όποια ποινική μεταχείριση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ακόμα και αν τα όποια αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί. Οι πληροφορίες που έφεραν ανάλογο αίτημα να αγγίζει και το διάδοχο του Άκη Τσοχατζόπουλου στον υπουργικό θώκο, τον Γιάννο Παπαντωνίου, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, ωστόσο οι εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την έρευνά τους και μετά το 2002.

Κατά τις ίδιες πηγές, στα 37 μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν ήδη κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τρία κακουργήματα (απιστία, δωροδοκία, ξέπλυμα), εικάζεται πως βρίσκονται ανάμεσά τους και 4 πρώην γενικοί γραμματείς εξοπλισμών. Υπενθυμίζεται ότι για την αγορά των συγκεκριμένων υποβρυχίων σύμφωνα με τις γερμανικές δικαστικές αρχές, το ποσό που διατέθηκε σε "ωφέλιμες πληρωμές", δηλαδή σε μίζες προς τη χώρα μας, ανέρχεται σε 55 εκατομμύρια ευρώ.

newsbomb.gr