p

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Το επιχειρηματικό σχέδιο των Αράβων για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, ορισμός νέου οικονομικού διαχειριστή, διατήρηση του Θ. Ζαγοράκη στη θέση του προέδρου ή του αντιπροέδρου, πρόσληψη νέου προπονητή για την ομάδα, αξιολόγηση του Χάβου προκειμένου να
παραμείνει ως βοηθός, μεταβίβαση των μετοχών του Γούμενου, καινούργιο γήπεδο μακριά από την Τούμπα, εφημερίδα και Ράδιο ΠΑΟΚ, δημιουργία ενός και μόνο, κλαμπ οπαδών και χρηματοδότηση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ, προβληματική σχέση μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟΚ- οπαδών και συνδέσμων, έλλειψη εμπιστοσύνης, κακοφωνίες και αστήριχτες κατηγορίες μεταξύ των τριών μερών, δράσεις και μέτρα για να γίνει η εταιρεία κερδοφόρα επιχείρηση με αμοιβαίο όφελος για την ομάδα και τους επενδυτές, πιο σκληρή προπόνηση εντός κι εκτός γηπέδου για τους παίκτες, νέο λογότυπο για την ΠΑΕ, Μουσείο ΠΑΟΚ, δημιουργία μασκότ της ομάδας, πρόσληψη ικανών στελεχών για τα κατάλληλα πόστα, απολύσεις ανθρώπων που δεν δουλεύουν στον ΠΑΟΚ κι εκμεταλλεύονται το σύλλογο, εθελοντική εργασία στους τομείς της ασφάλειας, της καθαριότητας και των γενικών καθηκόντων για εξοικονόμηση πόρων, καταπολέμηση της βίας και του χουλιγκανισμού, σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε διοίκηση, παίκτες, οπαδούς και το κοινωνικό περιβάλλον/ιστό της πόλης και δημιουργία Κοινότητας, είναι οι Διαπιστώσεις, οι Ανάγκες και οι Απαιτήσεις για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προκύπτουν από το επιχειρηματικό σχέδιο των Αράβων υποψήφιων επενδυτών, που φέρνει αυτούσιο, σήμερα, στο φως της δημοσιότητας ο «Μπαλαδόρος», λίγες μέρες πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της 28/3 όταν και θα ξανανοίξει το κεφάλαιο, κι ενώ ο εκπρόσωπός τους Φαΐς Αλ Σαμαρί, αναμένεται να επιστρέψει από το Ντουμπάι, διαβεβαιώνοντας όλο αυτό το διάστημα, πως το ενδιαφέρον για την επένδυση είναι ζωντανό.





Το επιχειρησιακό σχέδιο, προσχέδιο όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά το παρών, είναι γραμμένο στην Αγγλική και κατόπιν μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα, και μπορείτε να το διαβάσετε τόσο στην αρχική μορφή του σε pdf και στις δυο γλώσσες, όσο και σε κείμενο, στο τέλος της εισαγωγής μας.




Ξεκινούμε την ανάλυσή του, όχι με τη σειρά παράθεσης των θεμάτων, αλλά με τη σπουδαιότητα αυτών, έτσι όπως τα ιεραρχήσαμε, κατά την κρίση μας, με παράλληλες σημαντικές για τον αναγνώστη, παρατηρήσεις/επισημάνσεις ενώ στο τέλος θα γίνουν κάποιες πρώτες ερωτήσεις που προκύπτουν, ενώ ο σχολιασμός θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Αρχικά, κρίνεται απαραίτητο, να αρχίσουμε με τον πρόλογο και τους στόχους του υποψήφιου επενδυτή.







1) Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ


Το επιχειρησιακό σχέδιο έχει συνταχθεί και υποβληθεί στην «προσωρινή διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον κ. Θεόδωρο Ζαγοράκη», όπως τονίζεται, από την «κοινοπραξία CrystRegal,συνένωση επιχειρήσεων και ατόμων που εδρεύει στη Μέση Ανατολή».

Παρατήρηση πρώτη: Κανένα άλλο στοιχείο για την κοινοπραξία. Ούτε από ποιους εκπροσωπείται, ούτε σε ποιους ανήκει, ούτε καν, την πόλη στην οποία εδρεύει. Η «Μέση Ανατολή» είναι μια τεράστια περιοχή.



Η κοινοπραξία λοιπόν, «επιθυμεί να επενδύσει και να αγοράσει το 60% (κατ' ελάχιστο) του μετοχικού κεφαλαίου της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ».


Παρατήρηση δεύτερη: Πιο κάτω, αναφέρεται ΜΟΝΟΝ σε «μεταβίβαση των μετοχών» (σελ. 8), ενώ μια άλλη αναφορά γίνεται για «μεταβίβαση των μετοχών και την πλήρη αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ» (σελ. 11). Τα ερωτήματα που προκύπτουν και τα σχόλια, στο τέλος.




2) ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας στοιχείο του Μνημονίου, είναι στη σελ. 7. Το κεφάλαιο
«Οικονομικά, Διαχείριση και Προϋπολογισμός», όπου διαπιστώνεται κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, για τις οποίες οι υποψήφιοι επενδυτές, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε παραπέρα έλεγχο. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο:

«Τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ –αναφέρουν-, συμπεριλαμβανομένου του χρέους προς την ελληνική πολιτεία και τους απλήρωτους μισθούς των παικτών, είναι ήδη γνωστά.

Το μέγεθος των χρεών και των λοιπών υποχρεώσεων είναι ένα παράδοξο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι όλα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε κάθε αγώνα και ότι τα κονδύλια της UEFA που προορίζονταν για τον ΠΑΟΚ έχουν ήδη εγκριθεί.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα προβλήματα είναι κυρίως αποτέλεσμα της κακής οικονομικής διαχείρισης και διοίκησης και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ενδελεχή έλεγχο, περικοπή των περιττών δαπανών και να βεβαιωθούμε ότι το οι σωστοί άνθρωποι εργάζονται στη σωστή θέση.

Οι μισθοί θα πρέπει να προσαρμοστούν αν χρειαστεί και ολόκληρη η διαχείριση να επανασχεδιαστεί. Στόχος μας είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να λειτουργεί σε με κερδοφόρο τρόπο και για το λόγο αυτό όλοι οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τον ΠΑΟΚ ή που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα στις θέσεις τους θα απολυθούν και θα αντικατασταθούν από τους σωστούς ανθρώπους.

Παρατήρηση τρίτη: Τα εισιτήρια μπορεί να έχουν εξαντληθεί, και τα κονδύλια από την ΟΥΕΦΑ να έχουν εγκριθεί, όμως αυτά, δεν έχουν εισπραχτεί. Εισιτήρια υπάρχουν αδιάθετα, δεν πωλούνται πάντα, όλα, τα διαρκείας πληρώνονται με πιστωτικές και σε δόσεις, τα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ θα έρθουν ως το καλοκαίρι. Απρόβλεπτος παράγοντας, τα πρόστιμα από τους οπαδούς.


Στους στόχους είναι «Να διορθώσουμε το σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα, με περικοπή των περιττών δαπανών και την κατασκευή νέων, οικονομικά υγιών, βάσεων, έτσι ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να λειτουργεί με κερδοσκοπικό τρόπο».

Για να γίνει αυτό, «η πραγματική αξία στην εκπόνηση αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου έγκειται στη δομημένη προσέγγιση του να κατανοήσει το Διοικητικό Συμβούλιο με συστηματικό τρόπο το τι σκεφτόμαστε σχετικά με την επένδυσή μας».

3) Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
Σε αντίθεση με τα παραπάνω («κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση…» κατά την κρίση τους), οι Άραβες προτίθενται να διατηρήσουν το Θ. Ζαγοράκη σε υψηλή θέση: «Η πρόθεσή μας είναι ο κ. Ζαγοράκης να διατηρηθεί σε ανώτατη διοικητική θέση, πιθανώς ως Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος, γιατί εκτιμούμε τις προσπάθειές του και τις καλές προθέσεις του και αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης του ΠΑΟΚ και τους οπαδούς αυτού. Ο ρόλος του θα αποφασιστεί στο άμεσο μέλλον».




4) Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.

Πρώτος στόχος για τους Άραβες είναι η πρόσληψη νέου έμπειρου προπονητή στη θέση του άπειρου Χάβου, ο οποίος θ΄ αξιολογηθεί ώστε να παραμείνει βοηθός. Είναι απαραίτητο όπως αναφέρουν…

«…Να αναζητήσουμε και να προσλάβουμε ένα νέο προπονητή άμεσα, ο οποίος μπορεί να είναι Έλληνας ή ξένος και θα φέρει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την εμπειρία και τις τεχνικές που απαιτούνται για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ποδοσφαιρικά απόδοση και να γίνει η ομάδα σημαντική όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή σκηνή ποδοσφαίρου.

Ο σημερινός προσωρινός προπονητής, κ. Μάκη Χάβο κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στο προπονητικό team " της ομάδας, σε βοηθητικό ρόλο, μετά από πλήρη αξιολόγηση».

Στο σχέδιο, προτείνεται η «ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων και αφοσίωσης μεταξύ διοίκησης, ΔΣ, προπονητών και παικτών» και πως οι παίκτες πρέπει να πεισθούν για ν΄ αποδώσουν σε υψηλότερο επίπεδο αλλά και αγοραπωλησία παικτών:

«Να ενθαρρύνουμε την ομάδα για να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ θα πρέπει παράλληλα να λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο υπεύθυνης και συνετής οικονομικής διαχείρισης»…

«Εμπορικές πωλήσεις και αγορά διεθνών και αναγνωρισμένων παικτών»...

Επίσης, υπάρχει μέριμνα για διαφορετική, πιο σκληρή προπόνηση των ποδοσφαιριστών, εντός κι εκτός γηπέδου, συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις της ομάδας, σε προπονητικά καμπ και προβλέπονται νέοι μέθοδοι θεραπείας και φυσιοθεραπείας.


5) ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Γήπεδο 50 χιλιάδων θέσεων είναι στα σχέδια των Αράβων επενδυτών. Μακριά από την Τούμπα, η οποία θα μείνει προπονητήριο για τις Ακαδημίες, στις οποίες επιπλέον, έχουν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία.

«Έχουμε διαπιστώσει –γράφουν- ότι είναι απαραίτητο ένα νέο μεγαλύτερο και σύγχρονο γήπεδο για να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ που θα ανήκει στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, θα έχει χωρητικότητα περίπου 50.000 θέσεων…

Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατάθεση προσφορών για το σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου γηπέδου …. Υπάρχουν ιδέες και προτάσεις όσον αφορά τη θέση και οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν σύντομα προκειμένου να εξασφαλίσει η καλύτερη δυνατή τοποθεσία.

Το Γήπεδο της Τούμπας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και θα … χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ακαδημιών» στις οποίες έχει διαπιστωθεί ότι πρέπει να « δίνουν ίσες ευκαιρίες στους νέους που προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με δίκαιο τρόπο».


6). Fans and Fan Clubs (Οπαδοί και Σύνδεσμοι)

Οι Άραβες έχουν διαπιστώσει ότι οι σχέσεις της ΠΑΕ με τον κόσμο είναι προβληματικές, κάτι που έχουν σκεφτεί πώς θα το αντιμετωπίσουν. Σκοπός τους είναι ο έλεγχος των συνδέσμων με τη δημιουργία ενός κεντρικού κλαμπ και την εκλογή μάξιμουμ τριών συνδεσμιτών από όλους τους συνδέσμους, και προοπτική τους είναι να χρηματοδοτήσουν αυτές τις οργανώσεις/σωματεία.

Στο επιχειρηματικό πλάνο, γίνεται διαπίστωση ότι «η σχέση μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, των οπαδών του ΠΑΟΚ και των συνδέσμων του ΠΑΟΚ, είναι προβληματική και χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπιστοσύνης, κακοφωνίες και αστήριχτες κατηγορίες» κάτι που οι υποψήφιοι επενδυτές, θα αντιμετωπίσουν «με τη στρατηγική marketing» η οποία «θα έχει ως στόχο να το διορθώσει αυτό, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο άμεσου διάλογου με τους οπαδούς».

Αξίζει τον κόπο να δούμε τις υπόλοιπες διαπιστώσεις τους στο θέμα, καθώς ενδιαφέρει τον κόσμο του ΠΑΟΚ: Όπως γράφουν, «οι σύνδεσμοι σήμερα είναι διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα, δεν ελέγχονται κεντρικά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει ένα ενιαίο επίσημο ΠΑΟΚ Fan Club.

Με σκοπό να μπει μία τάξη στην κατάσταση αυτή και να είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε καλύτερα με τα Fan Clubs, θα υπάρξουν ετήσιες (ή εξαμηνιαίες) εκλογές για να ψηφίζουν το περισσότερο 3 εκπροσώπους στο σύνολο που θα είναι τα μόνα πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επικοινωνούν με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξ ονόματος όλων των συνδέσμων για να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Τακτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τρίμηνο μεταξύ των εκπροσώπων και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δια του Προέδρου ή του Διευθύνοντος Συμβούλου».

Και το πιο σημαντικό: «Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα λογοδοσίας που θα θέτει το περίγραμμα της βάσης για υλικό και συμβουλές» κάτι για το οποίο ο μεταφραστής του κειμένου σημειώνει: «Δεν το καταλαβαίνω!».

Στο επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπεται «εθελοντική εργασία -που- θα βοηθήσει ή ακόμη και θα αντικαταστήσει μισθωτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ασφάλεια, καθαρισμός, γενικά καθήκοντα κλπ. Για την εθελοντική εργασία θα απονεμηθούν και κίνητρα» και «θα ηρεμήσει τα πνεύματα και θα φέρει ένα συναίσθημα ενότητας μεταξύ των οπαδών»…


Επιπλέον, στόχος είναι η «καταπολέμηση της βίας και του χουλιγκανισμού και θα αντιστρέψουμε την κακή φήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ» καθώς όπως σημειώνουν, «…όπως είπε ο Μαραντόνα, -είναι- οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη!


7) ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΜΕ.

Ο τομέας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι σημαντικός για ένα τέτοιο εγχείρημα:

«Στόχος μας είναι, επίσης, να λειτουργήσει ένας ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΟΚ («Paok F.M»), ο οποία θα απευθύνεται σε όλους τους οπαδούς- υποστηρικτές της ομάδας, οι οποίοι θα είναι καλά ενημερωμένοι για όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καθώς και τις ανακοινώσεις.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους της ομάδας για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή σχέση και επικοινωνία με τον ΠΑΟΚ και να εκφράζουν την υποστήριξή τους και να εκθέτουν τις απόψεις τους.

Ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός θα επεκτείνει, κατά συνέπεια, τη στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας μας και θα προσφέρει περαιτέρω ευκαιρίες για τους χορηγούς να διαφημιστούν».

Επίσης, γίνεται πρόβλεψη για κυκλοφορία εφημερίδας του ΠΑΟΚ, αναβάθμιση της ιστοσελίδα της ΠΑΕ, όπως και του περιοδικού που ήδη κυκλοφορεί («Περιοδικό ΠΑΟΚ & Εφημερίδα», σελ. 3).

Στο σχέδιο προβλέπονται επίσης έσοδα από ΜΜΕ, καθώς αυτά θα πρέπει να πληρώνουν στην ΠΑΕ προκειμένου να καλύψουν εκδηλώσεις της, όπως φιλανθρωπικοί αγώνες βετεράνων και διάφορα τουρνουά, ή συναυλίες.

8) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Στον τομέα αυτό, γίνεται αναφορά και προβλέψεις για δράσεις που είναι αυτονόητες και μερικές από αυτές ήδη ισχύουν και απλώς θα αναβαθμιστούν: «Μια συντονισμένη στρατηγική στον τομέα των χορηγιών θα εξασφαλίσει στο σύλλογο περισσότερα έσοδα από όλους τους νέους και τους υφιστάμενους πελάτες και θα αποσβέσει την επένδυσή μας».
Όλα αυτά, σε σχέση με το νέο γήπεδο, οπωσδήποτε:

«Στόχος μας είναι να αυξηθούν τα έσοδα της ομάδας από πωλήσεις εμπορευμάτων, διαφήμιση, χορηγίες, εισιτήρια, και μέσα ενημέρωσης…

Στόχος μας είναι να βρούμε χορηγούς διεθνούς βεληνεκούς, μόλις ο ΠΑΟΚ φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης…

Στο νέο γήπεδο, θα υπάρχουν καφετέριες, καταστήματα λιανικής, εστιατόρια, μπαρ και θα λαμβάνουν χώρα ετήσιες εκδηλώσεις, τα οποία θα αναλυθούν διεξοδικότερα σε χρονικό σημείο που θα είναι κοντά στην έναρξη λειτουργίας του νέου γηπέδου.

Μόλις το νέο γήπεδο ολοκληρωθεί, θα αυξηθούν τα εισιτήρια και οι ετήσιες πωλήσεις εισιτηρίων από τη μία πλευρά λόγω του μεγέθους του νέου γηπέδου, και από την άλλη πλευρά λόγω της μορφής του νέου γηπέδου…»

*Το Μουσείο του ΠΑΟΚ θα αποτελέσει μέρος του νέου γηπέδου, το οποίο θα προσελκύσει και θα φέρει σε επιπλέον έσοδα.

*Το αρχικό λογότυπο «ΠΑΟΚ» θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει το νέο λογότυπο ΠΑΟΚ FC και να διαφυλαχθεί, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από μη αυθεντικά προϊόντα λιανικής και να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα.

«Paokaras», η μασκότ του ΠΑΟΚ θα πρέπει να επανασχεδιαστεί για να απεικονίζει το δικέφαλο αετό σε μια μορφή η οποία θα είναι πιο «επιθετική» και επιβλητική σε σχέση με σήμερα, ώστε να στοχεύει τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.
Η μασκότ θα πρέπει να είναι δημιουργική με ακροβατικές δυνατότητες.

*ΠΑΟΚ Κατάστημα (ΠΑΟΚ Boutique): Μόλις το νέο γήπεδο είναι έτοιμο, το ΠΑΟΚ Megastore θα αλλάξει θέση και θα επεκταθεί…
Τα αποθέματα στο κατάστημα θα ελέγχονται τακτικά, και τα καταστήματα θα είναι πλήρως εφοδιασμένα όπως είναι αναγκαίο…

*Λαχειοφόρες αγορές σε μηνιαία βάση…



9). ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Σχέδιο, γίνεται η διαπίστωση ότι το τμήμα Επικοινωνίας υπολειτουργεί: «Ο ΠΑΟΚ έχει την ιστορία και την αξία που χρειάζεται ώστε να είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αναγνώριση δεν είναι τόσο μεγάλη στη διεθνή σκηνή».




10) ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ



Ποια θα είναι η συμμετοχή των Αράβων; Όπως λένε, «εμείς θα επιβλέπουμε τον καθορισμό του προϋπολογισμού και τις επενδύσεις των εσόδων και θα αντιμετωπίζουμε τους σχετικούς οικονομικούς κινδύνους μέσω τοποθέτησης κεφαλαίων για την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου και επενδύσεων και για την υποστήριξη κάθε μεταγενέστερης επέκτασης του συλλόγου.
Θα πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις για να εξασφαλιστεί ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας».

Για να γίνουν αυτά, θα διατηρήσουν το Θ. Ζαγοράκη στο πόστο του προέδρου ή του Αντιπροέδρου και:

*Θα ορίσουν «οικονομικός διαχειριστής –για να- χειρίζεται όλες τις σχετικές δραστηριότητες, όπως οικονομικές αναφορές, είσπραξη καθυστερημένων πληρωμών, πληρωμή των προμηθευτών και την προετοιμασία του ετήσιου προϋπολογισμού.
Τήρηση αρχείων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΦΠΑ και τη φορολογία όλα ενημερωμένα και ακριβή. Εκτέλεση άλλων τέτοιων καθηκόντων θα καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο όταν χρειάζεται».

*»Για να διασφαλιστεί η επιτυχία για την ομάδα και τον σύλλογο και να επιτευχθούν οι στόχοι μας, χρειαζόμαστε και αναμένουμε την πλήρη υποστήριξη από την τρέχουσα διοίκηση και τους φιλάθλους».

*Όπως λένε στα τελικά Σχόλιά τους «το δικό μας Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι σε εξέλιξη και θα προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε ό, τι είναι προς το συμφέρον και το μέλλον του συλλόγου και όχι μόνο να κάνουμε εντύπωση στα ΜΜΕ».


Και το κερασάκι: «Όλες οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν κατά τη μεταβίβαση των μετοχών και την πλήρη αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ»…





Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΥ»

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το Αραβικό επιχειρηματικό σχέδιο, είναι πολλά. Θα τα δούμε αναλυτικά, τις επόμενες ημέρες. Εκείνο που θέλουμε σήμερα να παρατηρήσουμε, και να ρωτήσουμε, είναι:

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης συζητούσε όλα αυτά τα θέματα με τον Άραβα εκπρόσωπο; Έκανε κουβέντα για το γήπεδο; Μίλησε για δική του συμμετοχή στη νέα διοίκηση; Του ζητήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών του Γούμενου;

-Πώς αντιμετώπισε τις κατηγορίες για «κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση»;
-Το ότι υπάρχουν άνθρωποι στην ΠΑΕ που «εκμεταλλεύονται την ομάδα»;
-Τα υπονοούμενα ότι «κάποιοι δεν είναι στις θέσεις τους»;
-Ότι θα πρέπει να γίνει «ενδελεχής έλεγχος» για όλα αυτά, τη στιγμή που έχουν δοθεί ΟΛΑ τα στοιχεία από την ΠΑΕ προς τους ανθρώπους που έκαναν τον έλεγχο;

Εμείς, παρουσιάζουμε ένα υπαρκτό θέμα, δεν μας αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά πρέπει να ανοίξει ο διάλογος πάνω σ΄ αυτό.

Η θέση μας όσον αφορά τις κατηγορίες προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, είναι ότι είναι απόλυτα συκοφαντικές και ο πρόεδρος θα έπρεπε να έχει πάρει ήδη, θέση. Ίσως, θα έπρεπε να έχει επιστρέψει ως απαράδεκτο το «μνημόνιο», αλλά για να μην το κάνει, θα έχει τους λόγους του. Θα περιμένουμε να τους ακούσουμε…



Εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε και να δείτε το Επιχειρηματικό σχέδιο, όπως στάλθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ
http://baladoros.com/nea/7603