p

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Άναψαν φωτιές τα ειδικά μισθολόγια

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των Γιάννη Ραγκούση και Πάνου Μπεγλίτη εναντίον του Γιάννη Μιχελάκη με αφορμή τα ειδικά μισθολόγια


Υπουργός Εσωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι είχε δηλώσει: «Θα υπάρξει αυτή η πολύ δύσκολη προσπάθεια να επικρατήσει μία ενιαία λογική χωρίς την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων που από τη φύση τους δεν μπορούν να μην υπάρχουν».

Ένα παράδειγμα όμως του Γ. Ραγκούση ήταν αυτό που δημιούργησε την αντιπαράθεση και άναψε φωτιές «όταν θα έχεις, όμως, ένα οικονομολόγο ένστολο, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από ένα οικονομολόγο ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε ένα Υπουργείο, παραδείγματος χάριν στο Υπουργείο Οικονομικών».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε δήλωση του είχε τονίσει. «Η απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους».

Ένα παράδειγμα και μία δήλωση δύο κυβερνητικών στελεχών που φέρονται να διαφοροποιούνται όσον αφορά τις ειδικότητες για το ειδικό μισθολόγιο στις ένοπλες δυνάμεις σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της ΝΔ

«Τι ισχύει: Η δήλωση του κ. Ραγκούση (στις 15 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ) που λέει ότι το ειδικό μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και για ορισμένες κατηγορίες ενστόλων ή η χθεσινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του) που αποκλείει κάτι τέτοιο; Ποιος ξέρει την κυβερνητική πολιτική και ποιος εμπαίζει τους πολίτες;».

Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και Υφυποργός Άμυνας απάντησαν στον Γ. Μιχελάκη. Ο Γιάννης Ραγκούσης έδωσε στην δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της επίμαχης συνέντευξης στη ΝΕΤ και δήλωσε «Ειλικρινά εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το απαράδεκτο επίπεδο των «τεχνικών» και «μεθόδων» που έχει επιλέξει η Νέα Δημοκρατία για να χρησιμοποιεί και άρα για να την χαρακτηρίζουν». Από την πλευρά του ο Πάνος Μπεγλίτης τόνισε: «Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαιώνει καθημερινά με τις δηλώσεις του ότι δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως κατασκευαστής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας»

http://www.real.gr