Πανακότα - panacotta - Ο απόλυτος γευστικός πειρασμός!
By chef Nikos
Συστατικά Ingredients
1 l γάλα 1 l milk
400ml κρέμα γάλακτος 400ml cream milk
7 βανίλιες 7 vanilla
2 κουταλιές ζάχαρη 2 tablespoons sugar
3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
λίγο νερό 3 packets gelatin powder and 20 gr.
σάλτσα κερασιά little water
cherry sauce
Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα κερασι .
Instructions
Boil the milk with the cream and add sugar and vanilla, stirring just to dissolve and remove from heat. Boil some water in a small saucepan and dissolve the gelatin which add the milk, stirring a bit. Let the mixture cool and place in refrigerator. The next day xeformaroume a platter and drizzle with cherry sauce
source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/panacotta.html#more
By chef Nikos
Συστατικά Ingredients
1 l γάλα 1 l milk
400ml κρέμα γάλακτος 400ml cream milk
7 βανίλιες 7 vanilla
2 κουταλιές ζάχαρη 2 tablespoons sugar
3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
λίγο νερό 3 packets gelatin powder and 20 gr.
σάλτσα κερασιά little water
cherry sauce
Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα κερασι .
Instructions
Boil the milk with the cream and add sugar and vanilla, stirring just to dissolve and remove from heat. Boil some water in a small saucepan and dissolve the gelatin which add the milk, stirring a bit. Let the mixture cool and place in refrigerator. The next day xeformaroume a platter and drizzle with cherry sauce
source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/panacotta.html#more