p

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνταγή απο "Το Πειραχτήρι" : Chinese Duck - πάπια Πεκίνου

Η Πάπια περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και Ε σε σύγκριση με εκείνη του βοδινού, χοιρινού, κλπ.

Εύκολο να χωνευτεί.
Θεραπεύει beriberi, νευρίτιδα και διαφορετικά είδη της φλεγμονής.
Αποτροπή από τη γήρανση.
Περιέχει νικοτινικό οξύ, το οποίο προστατεύει ασθενής με καρδιακή νόσο.
Taditionally, οι άνθρωποι παίρνουν σκληρό ξύλο, όπως η κινεζική , καρυδιάς ή αχλάδι ως καύσιμο. Αυτά τα καύσιμα έχουν λιγότερο καπνό και να παράγουν fragrance.The δύναμη πυρός είναι ευγενής δεν είναι βίαιος.



Υλικά:
πάπια (μαριναρισμένη) 1 αγγούρι 1 ματσάκι κρεμμυδάκια1 2 πίτες για πάπια
Hoi-Sinσουσαμέλαιο λάδι για τηγάνι ζάχαρη σόγια σος
Σ'ένα μπολάκι βάζουμε μια κουτάλια σούπας hoi sin, 2 κουταλάκια γλυκού soy και 2 κουταλάκια γλυκού σουσαμέλαιο. Βάζουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
άλλο μπολάκι βάζουμε μια κουταλιά σούπας hoi sin, 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη. Βάζουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
πάπια. Πριν τη βάλετε στο φούρνο, την κόβετε στη μέση. Τη βάζετε στο φούρνο 180-200 βαθμούς.

Τη βγάζετε. Την ξεψαχνίζετε, Σκοπός είναι να την κόψετε σε μικρά κομματάκια - μπουκιές.
Παίρνουμε τις πίτες και τις ζεσταίνουμε στον ατμό. Τις ζεσταίνουμε όμως, δεν τις ψήνουμε. Μέχρι να τσακίζονται με ευκολία.
Κόβουμε αγγούρι και κρεμμυδάκι σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε.
Απλώνουμε πίτα. Βάζουμε dip αρεσκείας μας Τυλίγουμε

:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com