p

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μικρή CLS ετοιμάζει η Mercedes

Σας γοητεύει η νέα CLS αλλά τα από 92.500 ευρώ σας πέφτουν κομματάκι πολλά; Μην ανησυχείτε, η Mercedes σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά μέχρι το 2014 μία junior CLS που θα διαθέτει όλα τα καλά του μοντέλου που ήδη κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους....
Οι πρώτες μας πληροφορίες μιλούν για το μικρότερο κουπέ στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας (θα έχει δύο λιγότερες πόρτες από την τετράθυρη CLS) το οποίο θα τοποθετείται κάτω από την νέα C-Class Coupe και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στις επερχόμενες νέες γενιές A-Class και B-Class και η είδηση είναι πως η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς (μιλάμε για το κουπέ). Τα κοινά στοιχεία της μικρής CLS με τη νέα A-Class αφορούν και στους κινητήρες και θα πρέπει να περιμένουμε εκδόσεις από 1,4 έως 2,0 lt όπου όλες τους θα είναι υπερτροφοδοτούμενες. Οι βενζινοκινητήρες θα προέρχονται από την Renault, όπως και ο diesel των 1,6 lt, ενώ ο μεγαλύτερος των 2,2 lt θα είναι της Mercedes.

Η πλατφόρμα MFA είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να φιλοξενείται υβριδικό σύστημα οπότε θα πρέπει να περιμένουμε αντίστοιχη έκδοση. Μέχρι το 2014 οι Γερμανοί μας επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού SUV που θα αποτελέσει τον αντίπαλο π.χ. του MINI Countryman.

protothema.gr