p

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Αποκαλύπτονται τα “ανώνυμα” emails

Έναν καθ' όλα νόμιμο τρόπο αποκάλυψης του αποστολέα ενός ανώνυμου email ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Concordia.....


Αν και συχνά η αστυνομία χρησιμοποιεί τα IP για να ανακαλύψει από που στέλνονται τα ανώνυμα emails, τις περισσότερες φορές η διεύθυνση αυτή αντιστοιχεί σε αρκετούς ανθρώπους.

“Τα προηγούμενα χρόνια η ανθρωπότητα έχει βιώσει την ανάπτυξη του διαδικτυακού εγκλήματος, το οποίο πολλές φορές περιλαβάνει ανώνυμα emails”, λέει ο καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου και προσθέτει:

“Αυτά τα emails μπορούν να μεταφέρουν απειλές ή παιδική πορνογραφία και διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των εγκληματιών”.

Ο Μπέντζαμιν Φανγκ λοιπόν μαζί με τους συναδέλφους του ανέπτυξαν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αναγνώριση φωνής προκειμένου να ταυτοποιήσουν κοινά πρότυπα που χρησιμοποιούν τα ανώνυμα emails.

Με άλλα λόγια, τους μοναδικούς συνδυασμούς των χαρακτηριστικών που επαναλαμβάνονται στα emails ενός υπόπτου.

Πρώτα λοιπόν εντοπίζουν και ταυτοποιούν τα πρότυπα αυτά από τα emails του υπόπτου, και μετά φιλτράρονται και ανιχνεύονται στα emails άλλων υπόπτων. Όσα από αυτά τα πρότυπα δεν υπάρχουν κοινά στα δύο συγκρινόμενα email, αποκαλούνται ως “μοναδικά” για τον αποστολέα.

“Για να το κατανοήσετε πλήρως. Ας πούμε ότι ένα ανώνυμο email περιέχει χαρακτήρες ή γραμματικά λάθη, ή έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου με μικρά γράμματα. Εμείς, χρησιμοποιούμε αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά για να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο. Με αυτή τη μέθοδο, μπορούμε να καταλάβουμε σε έναν μεγάλο βαθμό ποιος έγραψε το όποιο email, και να καθορίσουμε το φύλο, την εθνικότητα και το επίπεδο εκπαίδευσης του συγγραφέα”, εξηγεί ο Φανγκ.

Για να δοκιμάσουν αν όντως ισχύει η μέθοδος, η ομάδα εξέτασε πάνω από 200.000 emails που στάλθηκαν από τους 158 εργαζόμενους της εταιρείας Enron.

Χρησιμοποιώντας ένα δείγμα 10 email από 10 διαφορετικούς χρήστες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν σε ποιον άνηκε τι με ακρίβεια γύρω στο 80 με 90%.