p

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το Ιράν προσλαμβάνει hackers για την δημιουργία Διαδικτυακού Στρατού


Yemen Bahrain Iran could be next Egypt Anonymous Stand With Justice Truth  Το Ιράν προσλαμβάνει hackers για την δημιουργία Διαδικτυακού Στρατού Το Ιράν, μετά τις συντονισμένες διαδικτυακές επιθέσεις που δέχθηκε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νάτανζ, σχεδιάζει να προσλάβει hackers για την καταπολέμηση παρόμοιων ενεργειών....

Ο ταξίαρχος Gholamreza Jalali, ο οποίος ηγείται του Οργανισμού Παθητικής Άμυνας (Passive Defence Organization) του Ιράν, δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία σχεδιάζει την καταπολέμηση των εχθρών της σε ενδεχόμενο διαδικτυακό πόλεμο.
Φυσικά, η αρχή του σχεδίου είναι<…>
να δελεάσουν τους hackers να συμμετάσχουν, προσφέροντάς τους μεγάλη χρηματική αμοιβή.
Η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι ειδικοί που εργάζονται σε αποσπασματικά έργα δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι εργάζονται για ένα κυβερνητικό σχέδιο διαδικτυακών επιθέσεων.
Θα είναι μια διαδικασία κατά την οποία, θα γράφουν περίπλοκα προγράμματα, θα τα υποδιαιρούν και θα μοιράζονται τις εργασίες με τέτοιο τρόπο ώστε, ακόμη και ένα πολύ εξειδικευμένο άτομο να μην έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει το τελικό αποτέλεσμα του έργου τους, το οποίο μπορεί να είναι κάποιος ηλεκτρονικός ιός.
Η αμοιβή των εμπειρογνωμόνων υπολογιστών μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10,000 δολάρια το μήνα.
Μια από τις Ιρανικές ομάδες καταπολέμησης διαδικτυακών επιθέσεων έχει ήδη αναλάβει την παρακολούθηση επιθέσεων ενάντια κάποιων ιστοσελίδων.
Ο Mohsen Sazegara, πρώην μέλος της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, αναφέρει ότι η ιστοσελίδα του έχει δεχθεί επίθεση από τον Διαδικτυακό Στρατό, όπως συνέβη και στη Voice of America. Βέβαια, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν πίσω από αυτές τις επιθέσεις κρύβεται η κυβέρνηση.