p

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η γευστική συνταγή της ημέρας από το peiraxtiri - Σούσι-Sushi

By chef Nikos
Όλα τα σούσι έχει μια βάση ειδικά προετοιμασμένο ρυζιού, που θα συμπληρωθεί με άλλα συστατικά.
Η παραδοσιακή μορφή του σούσι είναι ζύμωση ψάρι και το ρύζι, διατηρημένα με αλάτι
Makizushi



 maki

"ποικιλία των ρόλων») είναι ένα κυλινδρικό κομμάτι, που σχηματίζεται με τη βοήθεια ενός μπαμπού χαλάκι, που ονομάζεται makisu . Makizushi είναι γενικά τυλιγμένο σε nori , αλλά μπορεί μερικές φορές να βρεθεί τυλιγμένο σε μια λεπτή ομελέτα , χαρτί σόγιας, αγγούρι, ή μαϊντανό. συνήθως κόβεται σε έξι ή οκτώ κομμάτια, που αποτελεί μία παραγγελία ρολό. Παρακάτω είναι μερικά κοινά είδη makizushi, αλλά και πολλά άλλα είδη υπάρχουν.
Futomaki , «λίπος ρόλων») είναι ένα μεγάλο κυλινδρικό κομμάτι, με nori στο εξωτερικό. Ένα τυπικό futomaki είναι τρία ή τέσσερα εκατοστά (1,5 in) σε διάμετρο. Συχνά γίνονται με δύο ή τρία γεμίσματα που επιλέγονται για συμπληρωματικές γεύσεις και. αλλά μπορεί να περιλαμβάνει μη χορτοφάγους καλύμματα όπως μικροσκοπικά ταραμά και ψιλοκομμένο τόνο.
Oshizushi
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/

Sasazushi,
διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλούπι, που ονομάζεται oshibako . Οι γραμμές σεφ στο κάτω μέρος της oshibako με τα έξτρα, τα καλύπτει με ρύζι σούσι, και στη συνέχεια πιέζει το καπάκι του καλουπιού κάτω για να δημιουργήσει ένα συμπαγές, ευθύγραμμα μπλοκ. Το μπλοκ του έχει αφαιρεθεί από το καλούπι και στη συνέχεια κόβονται σε μικρά κομμάτια.
Καρυκεύματα
Sushi συνήθως τρώγεται με καρυκεύματα. Sushi μπορεί να βυθιστεί σε shoyu , σάλτσα σόγιας , και μπορεί να αρωματίζεται με wasabi , μια πικάντικη πάστα που κατασκευάζεται από την τριμμένη ρίζα του japonica Wasabia φυτό.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/


Συστατικά

4 Φύλλα Φύκι Nori Το μαύρο φύκι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται σε makimono καλούνται nori .

Καπνιστός Σολωμός ή Καβουρόψιχα και γαρίδες

Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο

ρύζι για σούσι (μαγειρεμένο), αναμιγνύεται με μια σάλτσα από ξίδι ρυζιού , της ζάχαρης , αλατιού

Wasabi
Σάλτσα σόγιας, και μπορεί να αρωματίζεται με wasabi , μια πικάντικη πάστα που κατασκευάζεται από την τριμμένη ρίζα του japonica Wasabia φυτό

Πίκλες πιπερόριζας (gari) γλυκό, τουρσί τζίντζερ τρώγεται με σούσι τόσο καθαρίσει τον ουρανίσκο και τις ενισχύσεις στην πέψη
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/

Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, διαφορετικά δε θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 5 - 6 χιλιοστών. Βάζουμε τη γέμιση Καπνιστός Σολωμός ή Καβουρόψιχα και γαρίδες
Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο και τυλίγουμε.


Θα χρειαστείτε ένα bamboo mat για το τύλιγμα των maki sushi


source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/sushi-nigirizushi-makizushi-oshizushi.html#more