p

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η συνταγή της ημέρας από "Το Πειραχτήρι"

Κοτόπουλο chicken shusky
Μια εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή που ο καθένας μπορεί να φτιάξει..

By chef Nikos

Κοτόπουλο chicken shusky
Cure Formula Prescription Recipe

http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com




1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια   1 whole chicken or pieces
5-6 πατάτες                                              5-6 potatoes
2-3 κ.σ. μουστάρδα                                 2-3 tbsp mustard
1 μεγάλο λεμόνι                                      1 large lemon
25gram .ελαιόλαδο                                  25gram. olive oil
300ml ποτήρι νέρο                                   300ml glass of water
10gram ρίγανη                                         10gram oregano
αλάτι                                                        salt
πιπέρι                                                       pepper
1κ. γ. κάρυ                                              1t. c. Curry
4 πιπεριές                                                4 peppers


Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τα απλώνουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο,
χτυπάμε καλά το λάδι με τη μουστάρδα Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογένες, προσθέτουμε μισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάμε λίγο.
Περιχύνουμε αυτό το μείγμα πάνω απο το κοτόπουλο και τις πατάτες
Κόβουμε το λεμόνι και της πιπεριες και βάζουμε τα κομμάτια στο ταψι
Αλατοπιπερόνουμε το φαγητό μας και βάζουμε και και την ρίγανη και κάρυ
Τέλος χύνουμε το ένα ποτήρι νερό που μας έχει απομείνει, σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα,


http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com


Place chicken in pan. Cut the potatoes into chunks and spread it around the chicken, Beat the oil with the mustard mixture Once we become homogeneous, add half a glass of water and some strikes. Pour this mixture over the chicken and potatoes Cut the lemon and pepper and put the pieces in the pan Alatopiperonoume our food and put it and and oregano and curry Finally, pour a glass of water we have left, slowly in a corner of the pan. Bake in oven at 180 for about an hour.

source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/chicken-shusky.html#more