Γλυκόξινο Κοτόπουλο Sweet and Sour Chicken
Σημειώσεις
Μαγειρεύοντας το κοτόπουλο πάνω από υψηλή θερμότητα γρήγορα δίνει μια ωραία εμφάνιση και γεύση χωρίς να χρειάζεται να τσιγαρίστε. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι στη σάλτσα και πολλά λαχανικά.
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι-σάλτσα σκόρδου
2 κουταλιές ξίδι από κρασί ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 / 4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
4 κουταλάκια του γλυκού έλαιο φυστικιών
12 μισά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε 1- τεμάχια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
γλυκές πιπεριές, τέσσερα, λωρίδες
6 κρεμμυδάκια, τεμάχια και σε λεπτές φέτες
80 γραμ μπιζέλια,
Σερβιρίσματος πρόταση, μαγειρεμένο ρύζι brun
Κομμένα τα φιστίκια για το πασπάλισμα, προαιρετικά
1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το μέλι, το τσίλι-, ξύδι, σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού.
2. Εν τω μεταξύ, παλτό το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και θερμότητας μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Περίοδος το κοτόπουλο σε γεύση με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, γυρίζοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, 2 λεπτά. Μεταφέρετε το μερικώς ψημένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Διατηρούμε το τηγάνι.
3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι 2 κουταλάκια του γλυκού στο τηγάνι? Προσθέτουμε τις πιπεριές, κρεμμύδι , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα λαχανικά είναι τραγανά-προσφορά, περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε στον προστατευόμενο κοτόπουλο? Χτυπήστε τη σάλτσα ξανά και προσθέστε το στο τηγάνι. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα πήξει και το κοτόπουλο είναι τρυφερό, 1 με 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι.
source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/sweet-and-sour-chicken.html#more
Σημειώσεις
Μαγειρεύοντας το κοτόπουλο πάνω από υψηλή θερμότητα γρήγορα δίνει μια ωραία εμφάνιση και γεύση χωρίς να χρειάζεται να τσιγαρίστε. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι στη σάλτσα και πολλά λαχανικά.
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι-σάλτσα σκόρδου
2 κουταλιές ξίδι από κρασί ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 / 4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
4 κουταλάκια του γλυκού έλαιο φυστικιών
12 μισά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε 1- τεμάχια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
γλυκές πιπεριές, τέσσερα, λωρίδες
6 κρεμμυδάκια, τεμάχια και σε λεπτές φέτες
80 γραμ μπιζέλια,
Σερβιρίσματος πρόταση, μαγειρεμένο ρύζι brun
Κομμένα τα φιστίκια για το πασπάλισμα, προαιρετικά
1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το μέλι, το τσίλι-, ξύδι, σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού.
2. Εν τω μεταξύ, παλτό το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και θερμότητας μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Περίοδος το κοτόπουλο σε γεύση με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, γυρίζοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, 2 λεπτά. Μεταφέρετε το μερικώς ψημένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Διατηρούμε το τηγάνι.
3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι 2 κουταλάκια του γλυκού στο τηγάνι? Προσθέτουμε τις πιπεριές, κρεμμύδι , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα λαχανικά είναι τραγανά-προσφορά, περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε στον προστατευόμενο κοτόπουλο? Χτυπήστε τη σάλτσα ξανά και προσθέστε το στο τηγάνι. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα πήξει και το κοτόπουλο είναι τρυφερό, 1 με 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι.
source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/sweet-and-sour-chicken.html#more