p

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η συνταγή της Καθαράς Δευτέρας από το peiraxtiri.gr

Χαλβάς επιδόρπιο

Συστατικά:

  • Χαλβά Μακεδονικό
  • 2 πορτοκάλια ή 2 μήλα
  • χυμό από λεμόνι
  • Κανέλα


Οδηγίες
Σε ενα αλουμινόχαρτο βάζετε από κάτω φέτες πορτοκάλι ή μήλο.
Από πάνω κόβεται μια φέτα χαλβά όχι πολυ χοντρό κομμάτι για να τυλιχτεί με το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε ή σε σχάρα από τζάκι ή στο φούρνο.
Αφήστε το στο φούρνο προθερμασμένο βέβαια περίπου δέκα λεπτά, αλλά προτείνω να το δείτε με το μάτι γιατί ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά.
Οταν το βγάλετε πασπαλίζετε κανέλλα και αν θέλετε λεμονί ή πορτοκάλι.
180C-200C σε αέρα στην μεσαία σκάλα του φούρνου σε ταψάκι καλύτερα.
source:http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/2011/03/blog-post_03.html#more