p

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πληκτρολόγηση και έλεγχος της κίνησης με τα μάτια (videos)

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει ένα βήμα μπροστά συνδυάζοντας κορυφαία απόδοση και διασκέδαση στο φεστιβάλ Cinekid.


Ο λόγος για μια κορυφαία συσκευή η οποία επιτρέπει την πληκτρολόγηση με τα μάτια και στη συνέχεια την αποτύπωση των λέξεων σε χαρτί!


Για την ακρίβεια η συσκευή περιλαμβάνει 2 αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν την κίνηση των ματιών πάνω στο ψηφιακό πληκτρολόγιο, αποτυπώνοντας την αλληλουχία γραμμάτων που έχει επιλέξει ο χρήστης με το μάτι στο χαρτί από ένα ρομποτικό χέρι.


Στα πλαίσια της έκθεσης όσοι επισκέπτονταν το εν λόγω δημιούργημα (κυρίως παιδιά), είχαν τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουν μια λέξη και στη συνέχεια να την πάρουν αποτυπωμένη στο χαρτί.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους hackers και μηχανικούς πληροφορικής αφού η έκθεση/φεστιβάλ αναφερόταν κυρίως σε παιδιά.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης και της αποτύπωσης αργότερα σε χαρτί των λέξεων που εισήγαγαν με τα μάτια (κατά κύριο λόγο το όνομά τους), τα παιδία αποχωρούσαν κατενθουσιασμένα.



Μετά το Cinekid όπου πληκτρολογούσαμε με τα μάτια, έρχεται τώρα μια νέα τεχνολογία όπου μπορείτε να «χορέψετε» με τα μάτια. Το μόνο που απαιτείται είναι καλοί μύες των ματιών.

Η Waterloo Labs δημιούργησε ένα demo ενός πρωτότυπου μηχανισμού , όπου μπορείτε να διαχειρίζεστε αντικείμενα στην οθόνη με τα μάτια σας και μας το παρουσιάζει. Ο μηχανισμός δεν έχει τελειοποιηθεί αλλά αξίζει να ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε αυτό που <…> μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί με κάποια ηλεκτρόδια τα οποία ενσωματώνονται στο δέρμα γύρω από τον οφθαλμό και στη συνέχεια συνδέονται με την μητρική κάρτα που επικοινωνεί με την τηλεόραση. Το διασκεδαστικό είναι ότι κάθε κίνηση του αντικειμένου που βλέπετε στην οθόνη εξαρτάται από την κίνηση των ματιών σας. Όταν τα μετακινείτε δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, κάθε φορά πραγματοποιείται διαφορετική κίνηση.

Ας παρακολουθήσουμε το παρακάτω πρόχειρο βίντεο αρχικά, για να το δούμε στην πράξη. Σε αυτό το βίντεο οι ερευνητές σχεδίασαν ένα demo ενός παιχνιδιού όπου το κινούμενο σχέδιο πρέπει να χορεύει:


source:secnews.gr