Mπαίνοντας στα πενήντα οι διατροφικές σας συνήθειες ίσως προσαρµοστούν προκειµένου να αντιµετωπίσετε όσο το δυνατόν πιο ήπια τις αλλαγές που θα υποστεί το σώµα σας.
Γι’ αυτό καλό θα ήταν να εμπλουτίσετε το διατροφικό σας μενού με τις παρακάτω τροφές.
Ψάρι: Καταναλώστε το 2 φορές την εβδοµάδα. Θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και στα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα (ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως σολοµός, σαρδέλες κ.λπ.).
Φρούτα και λαχανικά: Είναι οι µεγαλύτερες αποθήκες αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρά µας από τη φθορά και ενδεχοµένως και από διάφορες µορφές καρκίνου. Προσπαθήστε να καταναλώνετε ποικιλία φρούτων και λαχανικών µε βάση το χρώµα τους – πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Για µέγιστα οφέλη απολαύστε τουλάχιστον 5 µερίδες τη µέρα.
Όσπρια: Αρκετοί τα λένε και «κρέας των φτωχών» λόγω της αυξηµένης περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Επιπλέον περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, έχουν χαµηλή θερµιδική αξία, µας χορταίνουν, ενώ είναι και µια από τις φυτικές πηγές ασβεστίου. Καταναλώστε τα 3-4 φορές την εβδοµάδα σαν σούπα, σαν συνοδευτικό ή σε σαλάτες.
Αµύγδαλα και καρύδια: Είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, αλλά και πλειάδα αντιοξειδωτικών στοιχείων. Η κατανάλωση µιας µικρής χούφτας (ανάλατων) συστήνεται καθηµερινά. Προσέξτε όµως την ποσότητα γιατί είναι πλούσια σε θερµίδες.
Βέβαια, και η ήπια άσκηση θα μπορούσε να βοηθήσει από τους μυϊκούς πόνους και να σας χαρίσει ευεξία!
source:real.gr
Γι’ αυτό καλό θα ήταν να εμπλουτίσετε το διατροφικό σας μενού με τις παρακάτω τροφές.
Ψάρι: Καταναλώστε το 2 φορές την εβδοµάδα. Θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και στα απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα (ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως σολοµός, σαρδέλες κ.λπ.).
Φρούτα και λαχανικά: Είναι οι µεγαλύτερες αποθήκες αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρά µας από τη φθορά και ενδεχοµένως και από διάφορες µορφές καρκίνου. Προσπαθήστε να καταναλώνετε ποικιλία φρούτων και λαχανικών µε βάση το χρώµα τους – πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Για µέγιστα οφέλη απολαύστε τουλάχιστον 5 µερίδες τη µέρα.
Όσπρια: Αρκετοί τα λένε και «κρέας των φτωχών» λόγω της αυξηµένης περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Επιπλέον περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, έχουν χαµηλή θερµιδική αξία, µας χορταίνουν, ενώ είναι και µια από τις φυτικές πηγές ασβεστίου. Καταναλώστε τα 3-4 φορές την εβδοµάδα σαν σούπα, σαν συνοδευτικό ή σε σαλάτες.
Αµύγδαλα και καρύδια: Είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, αλλά και πλειάδα αντιοξειδωτικών στοιχείων. Η κατανάλωση µιας µικρής χούφτας (ανάλατων) συστήνεται καθηµερινά. Προσέξτε όµως την ποσότητα γιατί είναι πλούσια σε θερµίδες.
Βέβαια, και η ήπια άσκηση θα μπορούσε να βοηθήσει από τους μυϊκούς πόνους και να σας χαρίσει ευεξία!
source:real.gr