p

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Άστεγοι και χρήστες ναρκωτικών κατοικούν στο «μπαλκόνι της Αθήνας»

Σε πλήρη απαξίωση είναι τα τελευταία χρόνια ένας από τους λόφους της πρωτεύουσας. Ο λόγος για το λόφο του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού ή Κυνοσάργους, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του δήμου της Αθήνας με το δήμο Δάφνης πάνω από την λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Το «μπαλκόνι της Αθήνας» όπως πολλοί το αποκαλούν, επειδή απέχει μόλις 1.500 μέτρα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, διαθέτει δύσκολη πρόσβαση λόγω της κακής συντήρησής του και της καταστροφής των υποδομών του.



Αξίζει να σημειωθεί, πως οι κάτοικοι της γύρω περιοχής παραπονούνται για την εγκατάλειψη του ενώ αναφέρουν και την επίσκεψη «τσαντάκηδων», οι οποίοι πετούν συχνά την άχρηστη λεία τους βρομίζοντας και υποβαθμίζοντας επιπλέον τον όμορφο πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Δρομάκια και χώροι αναψυχής είναι παραμελημένα, έλλειψη φωτισμού καθώς και καθαριότητας, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας έχει «κατοικηθεί» από αστέγους αλλά και χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Αξιοσημείωτο είναι πως παλαιότερα είχαν γίνει προσπάθειες από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για να λειτουργήσει το 1ο σύστημα δασοπροσκόπων Δάφνης χωρίς βέβαια κάποιο θετικό αποτέλεσμα κάτι που θα συνέβαλε στην ανάδειξη του χώρου.

protothema