p

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Ύποπτο» το αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση ενός με δύο ποτηριών αλκοόλ από γυναίκες που κυοφορούν, δεν προκαλούν κινδύνους για τα μωρά τους.

Ωστόσο, ερευνητές από την Αυστραλία, έρχονται να καταρρίψουν αυτή τη θεωρία. Συγκεκριμένα, ο δρ. Λουκ Μπερνς, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για το Αλκοόλ, τόνισε πως τα αποτελέσματα των ερευνητών της Βρετανίας, θα πρέπει να αγνοηθούν.
Ομάδα Βρετανών από 4 Πανεπιστήμια της χώρας, μελετώντας πάνω από 11.500 μωρά που γεννήθηκαν από το 2000 μέχρι το 2002, συγκρίνοντας την εξέλιξη της νοητικής και συναισθηματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονταν, σε σχέση με το πόσο αλκοόλ κατανάλωναν οι μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Oι Αυστραλοί όμως δε δέχονται σε καμία περίπτωση την παραπάνω διάγνωση, αφού πιστεύουν πως η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει στα βρέφη προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα και διάφορες άλλες παθήσεις.
Σύμφωνα με τον δρ. Μπερνς, το αλκοόλ περνάει μέσω του πλακούντα στο έμβρυο και ο οργανισμός του δεν είναι σε θέση να το μεταβολίσει σωστά.

www.newsbomb.gr