Νομίζετε πως είναι ιταλιάνικη ευρεσιτεχνία; Κάνετε λάθος....
Δεν ξέρουμε ακριβώς που και πότε εφευρέθηκε το πρώτο παγωτό αλλά έχουμε μαρτυρίες πως ο Μέγας Αλέξανδρος έτρωγε χιόνι και πάγο αρωματισμένο με μέλι και νέκταρ, για τη γεύση. Και, να, που το κάναμε και αυτό ελληνικό πανάθεμά μας. Ο βασιλιάς Σολομών του Ισραήλ και ο Νέρωνας επίσης έπιναν πάγο.
Αλλά το παγωτό έγινε δημοφιλές καμιά χιλιάδα χρόνια αργότερα, όταν ο Μάρκο Πόλο έφερε στην Ιταλία μια συνταγή που θύμιζε σορμπέ, από την Ανατολή. Αλλά οι Ιταλιάνοι δεν μπορούν να ισχυριστούν, και πάλι, πως έχουν τα πρωτεία μια που την ίδια περίοδο και στην Αγγλία.
Γύρω στο 1660, το παγωτό έκανε την εμφάνισή του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και όχι μόνο στους βασιλείς όταν ένας Σισιλιάνος δημιούργησε μια συνταγή ανακατεύοντας γάλα, κρέμα, βούτυρο και αβγά σε ένα έδεσμα που σερβιρίστηκε για πρώτη φορά σε ένα cafe στο Παρίσι.
Πηγή: queen.gr
Δεν ξέρουμε ακριβώς που και πότε εφευρέθηκε το πρώτο παγωτό αλλά έχουμε μαρτυρίες πως ο Μέγας Αλέξανδρος έτρωγε χιόνι και πάγο αρωματισμένο με μέλι και νέκταρ, για τη γεύση. Και, να, που το κάναμε και αυτό ελληνικό πανάθεμά μας. Ο βασιλιάς Σολομών του Ισραήλ και ο Νέρωνας επίσης έπιναν πάγο.
Αλλά το παγωτό έγινε δημοφιλές καμιά χιλιάδα χρόνια αργότερα, όταν ο Μάρκο Πόλο έφερε στην Ιταλία μια συνταγή που θύμιζε σορμπέ, από την Ανατολή. Αλλά οι Ιταλιάνοι δεν μπορούν να ισχυριστούν, και πάλι, πως έχουν τα πρωτεία μια που την ίδια περίοδο και στην Αγγλία.
Γύρω στο 1660, το παγωτό έκανε την εμφάνισή του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και όχι μόνο στους βασιλείς όταν ένας Σισιλιάνος δημιούργησε μια συνταγή ανακατεύοντας γάλα, κρέμα, βούτυρο και αβγά σε ένα έδεσμα που σερβιρίστηκε για πρώτη φορά σε ένα cafe στο Παρίσι.
Πηγή: queen.gr