p

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0(Με οφσάιντ γκολ)

Με οφσάιντ γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ και έρασε στην πρώτη θέση των πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ ν΄ ακολουθεί δεύτερος και την ΑΕΚ τρίτη. Όλα όμως θα κριθούν την Τετάρτη, καθώς ΚΑΜΙΑ ομάδα, ακόμα και ο τέταρτος Βόλος δεν είναι αδιάφορος.....


Ένας μέτριος ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, κι ένας κάκιστος ΠΑΟΚ στο δεύτερο, υποτάχτηκε στο μοιραίο, με γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 75΄, το οποίο όμως, προήλθε από θέση οφσάιντ του Βραζιλιάνο. Προηγουμένως, χρειάστηκε διπλή επέμβαση του Χαλκιά σε σουτ του Σισέ, με το Βραζιλιάνο που καραδοκούσε να παίρνει το ριμπάουντ και να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Από θέση οφσάιντ, όπως έδειξε και το ριπλέι της φάσης πως ήταν ο Σίλβα, την ώρα του δεύτερου σουτ του Σισέ.

Έτσι όπως έπαιξε ο ΠΑΟΚ, φουλ αμυντικά και πηγαίνοντας για την ισοπαλία, ίδιο λάθος με τον αγώνα με την ΑΕΚ, με τις απουσίες των Γκαρσία και Ίβιτς, ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί το γκολ, όπως κι έγινε, έστω και μ΄ αυτό τον τρόπο. Η εστία του Χαλκιά βομβαρδίστηκε στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Χάβος δεν έβρισε λύσεις, ούτε με τις αλλαγές που έκανε πολύ αργά.
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη μαγκιά και τον τσαμπουκά της Τούμπας, δεν πίστεψε στη νίκη, ήθελε την ισοπαλία και βολεύτηκε με την ήττα και τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς.

Στα αξιομνημόνευτα του αγώνα, το γεγονός ότι το γήπεδο καταχειροκρότησε τον Δ. Σαλπιγγίδη και φώναξε ρυθμικά το όνομά του, την ώρα που έδινε τη θέση του στον Ελ Ζαρ. Σπάνιο γεγονός, αν όχι ανύπαρκτο για τα Ελληνικά δεδομένα.

_______

Ισόπαλο με 0-0 είναι το παιχνίδι στο ημίχρονο, στο ΟΑΚΑ, μ΄ ένα μέτριο ΠΑΟΚ, έναν λίγο καλύτερο Παναθηναϊκό, αλλά το "δικέφαλο" να πετυχαίνει ως τώρα αυτό που ζητάει και να έχει το πάνω χέρι στη βαθμολογία, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στον αγώνα του Βόλου (0-0).

Κακό από πλευράς θεάματος το πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να κινδυνεύει περισσότερο, παρά να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Παναθηναϊκού. Με φανερή διάθεση να ελέγξει το ματς κατέβασε την ομάδα ο Χάβος, και απόντος του Γκαρσία, όπως και με ολοφάνερη την έλλειψη του Ίβιτς, τα πηγαίνει καλά ανασταλτικά, ενώ δεν φαίνεται επιθετικά.

Σημαντική η συμβολή του Σαλπιγγίδη στη δεξιά πλευρά της... άμυνας, με τον Αθανασιάδη απομονωμένο στην επίθεση, και το Βιερίνια σε μετριότατη μέρα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από πίσω (20΄).

Από απόσταση, και από τα στημμένα, η παρουσία του Παναθηναϊκού, με την έννοια των μακρινών σουτ, των φάουλ και των κόρνερ, από τα οποία ως τώρα ο Χαλκιάς έχει σταματήσει 1-2 απ΄ αυτά, έγκαιρα, ενώ μπροστά από την άδεια εστία, έχει περάσει η μπάλα άλλες 2-3 φορές.



Οι φάσεις του 2ου ημιχρόνου:
90' Τέλος του αγώνα.
84' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια πλασάρει από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.
79' Στη θέση του Φωτάκη, περνάει ο Μουσλίμοβιτς. Με 4-4-2 ο ΠΑΟΚ.
76' Μέσα ο Ελ Ζαρ στη θέση του Σαλπιγγίδη.
75' Γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Σίλβα μετά από επέμβαση του Χαλκιά, πήρε το ριμπάουντ και έδωσε το προβάδισμα στους "πράσινους".
73' Ένα ακόμη δυνατό σουτ από το Βύντρα, διώχνει ο Χαλκιάς.
69' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα ο Σνάουτσνερ στη θέση του Έττο.
68' Μέσα ο Καραγκούνης στη θέση του Νίνη και ο Μαρίνος σε εκείνη του Σπυρόπουλου.
64' Σουτ του Σισέ, η μπάλα περνάει άουτ.
61' Κίτρινη κάρτα στο Σιμάο, για μαρκάρισμα στο Βιτόλο.
59' Ο Χαλκιάς με προβολή, απομακρύνει τον κίνδυνο, προ του Σίλβα.
58' Κίτρινη κάρτα στον Κοντρέρας, για μαρκάρισμα πάνω στο Σισέ.
53' Σουτ του Λέτο από αριστερά, ο Χαλκιάς διώχνει σε κόρνερ.
50' Καλό χτύπημα φάουλ από το Λέτο, η μπάλα φεύγει άουτ.
46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με το Χριστοδουλόπουλο να παίρνει τη θέση του Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.



Οι φάσεις του 1ου ημιχρόνου:
45' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
44' Πολύ καλό σουτ του Νίνη εκτός περιοχής, η μπάλα φεύγει κόρνερ.
40' Κεφαλιά του Σισέ μετά από σέντρα του Νίνη, η μπάλα άουτ.
27' Προ του Αθανασιάδη, ο οποίος είναι έτοιμος να πιάσει κεφαλιά, μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, διώχνει ο Βύντρα.
25' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό δίνει ο Κάκος, διαμαρτύρονται δικαίως οι φιλοξενούμενοι, καθώς η μπάλα βρίσκει στο πόδι και το σώμα του Τσιρίλο, το παίρνει πίσω ο Κερκυραίος διαιτητής και δίνει κόρνερ μετά από συνεννόηση με το βοηθό.
22' Με δεμένο το κεφάλι θα αγωνιστεί ο Βιεϊρίνια, λόγω μιας εναέριας μονομαχίας, η οποία και του επέφερε ένα τραύμα στο κεφάλι.
12' Κεφαλιά του Αθανασιάδη μετά από σέντρα του Λίνο, δεν ανησυχεί ο Τζόρβας.
6' Μακρινό, δυνατό σουτ του Βύντρα, διώχνει ο Χαλκιάς.
2΄Η μπάλα περνάει μπροστά από το Σισέ και σε άδειο τέρμα.
1' Ξεκίνησε η αναμέτρηση.



Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους αυτήν την ώρα στο στάδιο του ΟΑΚΑ, με φόντο το σεντόνι του Champions League. Χωρίς τον τιμωρημένο Γκαρσία και τον τραυματία Ίβιτς αγωνίζεται στην Αθήνα ο «δικέφαλος», με το "τριφύλλι" να μην έχει στη διάθεσή του τον Κατσουράνη.

Αρνητική η παράδοση για τους φιλοξενούμενους, καθώς σε 53 αγώνες, ο ΠΑΟΚ μετράει 36 ήττες, 4 νίκες ενώ 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 101-28 υπέρ του Παναθηναϊκού.



Οι Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος (68' Μαρίνος), Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκαρσία (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (68' Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έττο (69' Σνάουτσνερ), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Τσουκαλάς, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζαρ), Φωτάκης (79' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Κίτρινες: Κοντρέρας, Σιμάο

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)


http://www.baladoros.com/