p

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η Air France μεταφέρει ζώα για πειράματα

αποκαλύπτει η BUAV (Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση της Ζωοτομίας)



Στα πλαίσια νέων προσπαθειών για την καμπάνια της "Φορτία Σκληρότητας" , η BUAV , η Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση της Ζωοτομίας, ανακάλυψε σε έρευνά της μαϊμούδες προοριζόμενες για εργαστήρια πειραμάτων στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, σε πτήσεις επιβατών της Air France και της Vietnma Airlines. Η BUAV κατέγραψε με κάμερα φορτίο της Air France με 120 μαϊμούδες...


σε πολύ μικρά κιβώτια, σε πτήση από το Βιετνάμ προς το Παρίσι και το Σικάγο, από όπου μεταφέρθηκαν στο Covance Research Products στο Madison, (Wisconsin).
Άλλες 80 μαϊμούδες μεταφέρονταν σε φροτία από το Βιετνάμ στη Γαλλία , τον Μάρτιο, για το Centre de Primatologie.
Η Vietnam Airlines μετέφερε άλλες 80 μαϊμούδες στη Belgrave Services, μια εταιρία dealer για πειράματα σε ζώα στη Μεγάλη Βρετανία.




Χιλιάδες ζώα μεταφέρονται σε φορτία ανά τον κόσμο κάθε χρόνο , προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ερευνών σε εργαστήρια. Κλέβονται, όπως καταγγέλεται, απομονώνονται , φυλακίζονται σε κλουβιά και βασανίζονται μεταφερόμενα σε cargo διαφόρων πτήσεων μέσα σε κουτιά , πριν καταλήξουν στα εργαστήρια πειραμάτων για τα μαρτύριά τους...
Όσα καταφέρνουν να επιβιώσουν από τις μεταφορές αυτές , "χαπακώνονται", υποφέρουν ή τεμαχίζονται και χρησιμοποιούνται σε τρομακτικά πειράματα.
Προφανώς, οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων θα σοκαριζόντουσαν αν μάθαιναν ότι συνταξιδεύουν με φορτία - ως βαλίτσες κάτω από τα πόδια τους -με φυλακισμένα ζώα σε κιβώτια , προορισμένα να υποφέρουν και να πεθάνουν στα εργαστήρια.





Η BUAV καλεί όλες τις αεροπορικές εταιρίες να αρνηθούν παρόμοιες μεταφορές και παράλληλα καλεί τους επιβάτες να αρνηθούν να ταξιδέψουν με εταιρίες που συνεχίζουν να το κάνουν και να τους πουν το λόγο.
Ήδη, μερικές αερογραμμές σταμάτησαν να συνεργάζονται με αυτή τη σκληρή, απάνθρωπη και συγχρόνως βρώμικη επιχείρηση , αλλά υπάρχουν κάποιες που ακόμη το συνεχίζουν.


http://animalspress.blogspot.com