p

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΦΣΑ: Τέλος το εμπάργκο για ΟΤΕ & ΟΑΕΕ – τα υπόλοιπα ταμεία θα παίρνουν μόνο τα ακριβά φάρμακα με συνταγή

Τα ασφαλιστικά ταμεία του ΟΤΕ και του ΟΑΕΕ πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους προς τους φαρμακοποιούς κατά συνέπεια το εμπάργκο λήγει και θα λαμβάνουν κανονικά οι ασφαλισμένοι τα φάρμακα τους από τα φαρμακεία της Αττικής.
Για τα υπόλοιπα ταμεία (ΔΕΗ, Εμπορικής Τραπέζης, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ και φυσικά ΟΠΑΔ), οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να χορηγούν με συνταγή κατ’ εξαίρεση μόνον τα φάρμακα υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους τους παρόλο που δεν τους έχουν εξοφλήσει.

Σήμερα 4 Μαΐου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Κ. Σουλιώτη.
Έχει επίσης καλέσει σε ευρεία σύσκεψη όλους τους φορείς από το χώρο του φαρμάκου, (Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος -Σ.Φ.Ε.Ε., Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών -Π.Ε.Φ., Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων -Σ.Α.Φ.Ε.Ε., Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αττικής Π.Ε. -ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ, Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων) για να λάβουν μέτρα σχετικά με τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, διότι όπως λέει είναι ένα θέμα που δυστυχώς διαιωνίζεται και παρόλες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του υπουργείου ακόμα δεν έχει δοθεί λύση.

Τα χρήματα είναι ήδη δεσμευμένα στο λογαριασμό τους

«Τα χρήματα είναι ήδη δεσμευμένα στο λογαριασμό των φαρμακοποιών και μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουν πληρωθεί επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κ. Σουλιώτης και συνεχίζει, αυτό βέβαια προϋποθέτει να είναι και οι ίδιοι έτοιμοι όπως για παράδειγμα να έχουν φορολογικές ενημερότητες και άλλα έντυπα που γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητα για την πληρωμή τους. Μην ξεχνάμε ότι είναι 11.500 φαρμακοποιοί στη χώρα και όπως είναι φυσικό θα πάρει αρκετό χρόνο για να εξοφληθούν όλοι.»


http://www.myhnews.gr/?p=10609&utm_source=04052011&utm_medium=email&utm_campaign=04052011