p

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο μετατρέπεται & σε σουίτα

Στο νησί Rangali στις Μαλδίβες, 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτός από την πλούσια θαλάσσια ζωή, βρίσκεται και το Ithaa, το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο που περιβάλλεται από γυαλί και κάθε βράδυ μετατρέπεται σε πολυτελή σουίτα. Το πρωτοποριακό ντιζάιν του Ithaa θυμίζει aquarium, μόνο που μέσα στη «γυάλα» δεν είναι τα ψάρια αλλά οι άνθρωποι!


Το Ithaa (προφέρεται ετ-χα) στην τοπική διάλεκτο σημαίνει μαργαριτάρι κι όπως όλα τα μαργαριτάρια βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα. Άνοιξε πριν από πέντε χρόνια στο ξενοδοχείο Conrad Maldives Rangali Island και λόγω της ιδιαίτερης τοποθεσίας του, σημειώνει τεράστια επιτυχία. Το μενού του είναι εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, συνήθως, όμως, περνάει σε δεύτερη μοίρα γιατί τα χιλιάδες πολύχρωμα ψάρια που κολυμπούν γύρω από το γυάλινο δωμάτιο μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Επειδή οι θέσεις του εστιατορίου είναι μόλις 12, οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δύο βδομάδες νωρίτερα. Κυρίως, όμως, πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, γιατί κατά τη διάρκεια της μέρας το φως είναι πολύ έντονο και θα χρειαστείτε σίγουρα αντηλιακό και γυαλιά ηλίου! Βέβαια ακόμα κι αν τα ξεχάσετε, το προσωπικό έχει μερικά έξτρα ζευγάρια.



Φέτος, το Ithaa, για να γιορτάσει την πέμπτη επέτειο των εγκαινίων του, ξεκίνησε να λειτουργεί και σαν λιλιπούτειο ξενοδοχείο με μια κυριολεκτικά εναλλακτική πρόταση διαμονής: κάθε βράδυ, μετά το δείπνο, το εστιατόριο μετατρέπεται σε μια πλήρως εξοπλισμένη σουίτα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.
Αν λοιπόν αναρωτιόσασταν τι κάνουν τα ψάρια το βράδυ και πώς είναι να κοιμάται κανείς μαζί τους, τώρα μπορείτε να το ανακαλύψετε σε αυτό το πραγματικό «δωμάτιο με θέα»! Για λόγους ασφαλείας, η σουίτα Ithaa διατίθεται σε κάθε ζευγάρι για ένα μόνο βράδυ, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα δείπνο συνοδεία σαμπάνιας και πρωινό στο κρεβάτι.




Κι αν θέλετε να ζήσετε ακόμα περισσότερες υποθαλάσσιες περιπέτειες μπορείτε να κλείσετε θέσεις στο «Nemo», το μικρό τριθέσιο υποβρύχιο του ξενοδοχείου που μπορεί να καταδυθεί μέχρι και 30 μέτρα.

thea.gr