p

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Παράξενες γυμνές διαμαρτυρίες

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή είναι να βγεις γυμνός στο δρόμο. Αυτό κατάλαβαν και οι σύγχρονοι διαδηλωτές κι αποφάσισαν να τσιτσιδωθούν στο όνομα των ιδεών τους.


Γδύθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων
Από το 2002 ο διεθνής οργανισμός PETA-People for the Ethical Treatment of Animals- έχει προσθέσει άλλο ένα θέαμα στο γνωστό φεστιβάλ San Fermin της Pamplona. Είναι το γνωστό φεστιβάλ με τους ταύρους που τρέχουν στο δρόμο και τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να τους αποφύγουν. Οι ακτιβιστές της PETA παρελαύνουν γυμνοί την προηγούμενη μέρα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ανθρώπων προς τα ζώα. Είναι γνωστό ότι, μετά το τρέξιμο στο δρόμο, οι ταύροι θανατώνονται το ίδιο βράδυ σε ταυρομαχίες.
Γυμνές ορθοπεταλιές
Είναι συχνό φαινόμενο οι γυμνές διαμαρτυρίες από ποδηλάτες. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και στη χώρα μας, στην Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από μια διαμαρτυρία τους στο Περού τον Μάρτιο του 2010, όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να κατασκευάσει περισσότερους ποδηλατοδρόμους, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία τους.
Διαμαρτυρία υπέρ των Topless
Ο οργανισμός GoTopless.org δημιουργήθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των γυναικών να κυκλοφορούν γυμνές από τη μέση και πάνω. Όπως υποστηρίζουν αυτό επιτρέπετε στους άντρες, ενώ στις γυναίκες όχι, και το βρίσκουν άκρως ρατσιστικό. Έτσι συχνά πυκνά ξεχύνονται στους δρόμους της Αμερικής και διαμαρτύρονται Topless.
Βενζιν-άδικο!
Ένας Γερμανός αγνώστων στοιχείων αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο για τις υψηλές τιμές της βενζίνης. Εμφανίστηκε στο βενζινάδικό γυμνός, έβαλε την βενζίνη του και σαν κύριος μπήκε μέσα να πληρώσει φορώντας μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια. οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης αποθανάτισαν τη σκηνή. Φημολογείται πάντως ότι δεν ήταν το μοναδικό βενζινάδικό στο όποιο εμφανίστηκε γυμνός.
Στριπτίζ-άδικο!
Όταν οι αρχές της Βολιβίας αποφάσισαν να κλείσουν αρκετά στριπτιζάδικα, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Οι γυναίκες που εργαζόντουσαν σ’ αυτά τα μαγαζιά έχασαν τις δουλείες τους και απείλησαν τις αρχές ότι αν δεν τα ξανάνοιγαν, θα έβγαιναν γυμνές στο δρόμο. Το έκαναν και μάλιστα είχαν στο πλευρό τους και τις πόρνες της περιοχής για συμπαράσταση. Οι αρχές έκλεισαν 32 στριπτιζάδικα με την πρόφαση ότι αποτελούσαν πόλο έλξης για τους εγκληματίες και κακή επιρροή για τα παιδιά.
Γυμνή γιόγκα εναντίων βομβαρδισμών
Τον Μάιο του 2010 γυναίκα σκαρφάλωσε στην οροφή ενός αυτοκινήτου και άρχισε να κάνει γυμνή γιόγκα. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο κοντά στην βουλή, στο Λονδίνο. Οι γυναίκα φώναζε κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας της για τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν. Φυσικά προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση, μιας και όλα σταματούσαν για την «ακούσουν».
Γυμνοί στα χιόνια
Το 2007 περισσότεροι από 600 ακτιβιστές της Greenpeace εμφανίστηκαν γυμνοί σ’ έναν παγετώνα των ελβετικών Άλπεων. Ήταν ο δικός τους τρόπος να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης για το γνωστό σε όλους μας φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Γδύθηκαν στα αεροδρόμια
Και δεν ήταν άλλοι από την ομάδα ακτιβιστών Pirate Party. Συγκεντρώθηκαν στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και του Ντίσελντορφ και άρχισαν να διαμαρτύρονται για τα σκάνερ στον έλεγχο του αεροδρομίου. Το σύνθημά τους: «δεν χρειάζεται να μας σκανάρετε, είμαστε γυμνοί».
Γυμνή συμπαράσταση
Η βραζιλιάνα φοιτήτρια Geysi Arruda, αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο του Σαο Πάολο επειδή φορούσε μίνι φούστα. Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η φοιτήτρια έδειξε ασέβεια στις ηθικές αρχές και ότι πρόσβαλε την ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια. Το θέμα της μάλιστα φιγούραρε και στις εφημερίδες. Την επόμενη μέρα περισσότεροι από 250 φοιτητές, πήγαν σχεδόν γυμνοί στα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την αποβολή της συμφοιτήτριάς τους.
Γυμνοί χορτοφάγοι
Η πιο πρόσφατη διαμαρτυρία του οργανισμού PETA έλαβε χώρα στην Αμερική τον Μάιο του 2010. Στην προσπάθειά τους να πείσουν τον κόσμο ότι η κατανάλωση κρέατος είναι φόνος, γδύθηκαν, καλύφτηκαν με ψεύτικο αίμα και τυλίχτηκαν με σελοφάν, όπως ακριβώς πωλείτε και το κρέας. Τα «κοψίδια» απλώθηκαν στους δρόμους του Κάνσας, ενώ πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα: «το κρέας είναι φόνος».