p

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Βενζινοηλεκτροκίνητο υβριδικό cabrio

Η Toyota θα παρουσιάσει το “GRMN (GAZOO Racing βελτιωμένο από τον MN2) SPORTS HYBRID Concept II” στον 39ο 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring (Γερμανία) 23-26 Ιουνίου.
Πρόκειται για ένα βενζινοηλεκτροκίνητο υβριδικό πρωτότυπο cabrio, με σύστημα κίνησης τοποθετημένο στο κέντρο.

Eίναι η ανανεωμένη έκδοση ενός βενζινοηλεκτροκίνητου σπορ πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2010 και αποτελεί την επιτομή της αυτοκινητιστικής απόλαυσης. Το όχημα διαθέτει προηγμένο στυλ και βελτιωμένο σπορ-υβριδικό σύστημα AWD με το βασικό σύστημα κίνησης (βενζινοκινητήρας, ηλεκτροκινητήρες RWD και κιβώτιο) τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος και έναν FWD ηλεκτροκινητήρα μπροστά. Η διάταξη αυτή βελτιώνει την ευελιξία και την ευστάθεια και παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση. Επιπλέον, η cabrio οδήγηση σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση προσφέρει μία ακαταμάχητη εμπειρία.

Η TMC παρουσίασε το παγκοσμίως πρώτο βενζινοηλεκτροκίνητο όχημα το 1997, ενώ διερευνά ενεργά τις δυνατότητες εφαρμογής υβριδικών τεχνολογικών σε αγωνιστικά και σπορ αυτοκίνητα. Το GRMN SPORTS HYBRID Concept II θεωρείται το επόμενο βήμα στην εξέλιξη αυτών των προσπαθειών.
skai.gr