p

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Το θρυλικό μπουφάν του Jackson στο ''σφυρί''

Σε δημοπρασία θα προσφερθεί το διάσημο κόκκινο μπουφάν του Michael Jackson, το οποίο ''πρωταγωνιστεί'' στο επικό βίντεο κλιπ ''Thriller''. Η τιμή αναμένεται να φτάσει τις 280.000 ευρώ (Vid)



Περιγράφεται ως το σήμα κατατεθέν του βασιλιά της ποπ. Είναι το πιο αναγνωρίσιμο κομμάτι υφάσματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για το περιβόητο κόκκινο μπουφάν του Michael Jackson, το οποίο φοράει στο μουσικό βίντεο κλιπ του ''Thriller''.
Για τους γνώστες της μόδας, πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας, που έχει ποτέ δημοπρατηθεί. Παρά την υψηλή του τιμή του, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει τις 280.000 ευρώ, η ζήτηση αναμένεται υψηλή.
Οι συλλέκτες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ένδυμα, το οποίο έχει πια ιστορική αξία.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Beverly Hills από τον οίκο Julien. Μέρος των εισπράξεων θα προσφερθεί στο ίδρυμα ''Shambala'', σημερινό σπίτι του “Thriller” και του “Sabu”, των δύο τίγρεων του Jackson από τη Βεγγάλη.


Την επιτυχία του ''Thriller'' δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε ο ίδιος ο Michael Jackson, αφού ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Με αυτό εκτοξεύτηκε στην κορυφή.
Το Thriller έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Είναι το μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών.
Με αυτό τον δίσκο ο Michael Jackson παρουσιάζει για πρώτη φορά το Moonwalking στο κοινό του, το οποίο παραληρεί.
Το στυλ αυτό στιγμάτισε στην κυριολεξία τον Jackson, αλλά και μία ολόκληρη εποχή μαζί του. Συνέχισε να φορά παρόμοια σακάκια μέχρι τον θάνατό του.

inews