p

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Πόσα χρήματα, πότε και πώς…

Πόσα χρήματα συνολικά, πότε αυτά θα εισρεύσουν στα ταμεία και με ποιο τρόπο, δηλαδή πώς, είναι τα ερωτήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τον ΠΑΟΚ κι εξαρτώνται από τις αναμενόμενες κινήσεις των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίες και θα επηρρεάσουν κυρίως αγωνιστικά, και όχι απλώς διοικητικά, την ομάδα.



Πόσα χρήματα συνολικά είναι αποφασισμένη να βάλει η πλευρά Σαχπατζίδη – Φλωρίδη; Θα τα βάλει τμηματικά ή όλα μαζί; Και, θα προχωρήσει σε ταμειακή διευκόλυνση, ή θα περιμένει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;
Ειδικά αυτό το τελευταίο, έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Από τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, πάντως, εξαρτώνται και άλλες τελικές κινήσεις, όπως το πότε θ΄ αναλάβει τη διοίκηση ο Φλωρίδης και με ποια μορφή.

Αν τα χρήματα μπουν σε ΑΜΚ, θα πάμε μετά το τέλος Αυγούστου. Αν γίνει ταμειακή διευκόλυνση, αυτά μπορεί να μπουν και την επόμενη εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση μεταγραφές δύσκολα θα γίνουν, ενώ στη δεύτερη, ο ΠΑΟΚ μπορεί ν΄ αποκτήσει καλύτερους παίκτες απ΄ αυτούς που έχει στα υπόψιν του, με τον προϋπολογισμό χωρίς τα λεφτά των επενδυτών .

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, με δεδομένο ότι η οικονομική συμμετοχή θα υπάρξει και δε θα κάνουν πίσω οι επενδυτές…

Αν η ταμειακή διευκόλυνση γίνει με 1-1,5 εκατομμύριο, πάλι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τις μεταγραφές που θέλει, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, ο Φλωρίδης με το Σαχπατζίδη, δε σημαίνει και ότι γίνονται αυτόματα, διοίκηση.

Αν το σύνολο των χρημάτων (δηλαδή τα 7 εκατομμύρια Ευρώ), μπει άμεσα με τη μορφή δανεισμού ή ταμειακής διευκόλυνσης, τότε αυτόματα αυτό σημαίνει και ότι ο Φλωρίδης αναλαμβάνει τη διοίκηση, το πιθανότερο ως διοίκηση πρωτοδικείου, αφού στην άλλη περίπτωση θα πρέπει ν΄ αναλάβει και τα χρέη που εκκρεμούν.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να δώσει το ΟΚ και ο ΑΣ ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πρέπει να φροντίσει να διασφαλίσει τον ΠΑΟΚ. Και ο νοών, νοείτο.

Φυσικά, όταν αργότερα τα χρήματα της ταμειακής διευκόλυνσης μετοχοποιηθούν, τότε θα έχει λόγο και η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, η οποία θα ζητήσει στοιχεία για την προέλευση των χρημάτων και θα εγκρίνει ή θ΄ απορρίψει τη συμμετοχή του δίδυμου στον ΠΑΟΚ.
Μέχρι τότε, όμως, έχουμε χρόνο. Εκείνο που προέχει είναι η ενίσχυση (αλλά και η διασφάλιση...) του ΠΑΟΚ, η οποία δεν μπορεί να γίνει σε ικανοποιητικό βαθμό αν δεν μπουν χρήματα στα ταμεία.

Πόσα επομένως, πότε και πώς;;;



http://baladoros.com/nea/12032