p

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Με 18 ευρώ ζωντανεύουν το καλαμάρι

Αμφιλεγόμενα σχόλια συγκεντρώνει ένα βίντεο στο youtube, όπου αναπαρίσταται ένα νεκρό καλαμάρι το οποίο σερβίρουν σε εστιατόριο στην Ιαπωνία να... ζωντανεύει!



Οι Ιάπωνες σεφ είχαν την έμπνευση να δημιουργήσουν ένα... χορευτικό πιάτο, γι’ αυτό και ονόμασαν το συγκεκριμένο φαγητό Odori don, δηλαδή καλαμάρι που χορεύει πάνω σε ρύζι. Πώς το καταφέρνουν αυτό; Με ένα μίγμα σάλτσας σόγιας που ρίχνουν πάνω στο μαγειρεμένο καλαμάρι...

Η υψηλή περιεκτικότητα αλατιού στη σος δημιουργεί αντίδραση σε συνδυασμό με τα ιόντα στα κύτταρα του καλαμαριού με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση στα πλοκάμια και να τίθενται σε κίνηση.

Αρχικά, οι σεφ αφαιρούν το κεφάλι του καλαμαριού, το οποίο σερβίρουν με τα πλοκάμια του άθικτα πάνω σ’ ένα μπολ ρυζιού. Στη συνέχεια, ρίχνουν μία σος σόγιας επάνω στα πλοκάμια. Το καλαμάρι σερβίρεται φρέσκο, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός υλικών της σος να θέτει σε λειτουργία τις μεμβράνες των νευρικών κυττάρων του καλαμαριού, το οποίο φαίνεται να επανέρχεται στη ζωή.

Το πιάτο κοστίζει περίπου 18 ευρώ, ενώ κι άλλα εστιατόρια της χώρας "κλέβουν" την πατέντα, βρίσκοντας διαφορετική ονομασία γι' αυτό το φαγητό.



ΠΗΓΗ: DAILY MAIL