p

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης σε 3D

Ετοιμάζεται το πέρασμα του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη από τις "σκιές" στο "τρισδιάστατο" σινεμά. Θα βγει ταινία σε 3D animation



Από τον κόσμο των σκιών, ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, οι δυο δημοφιλέστεροι ήρωες του Θεάτρου Σκιών, θα περάσουν σε αυτόν του τρισδιάστατου σινεμά και των κινουμένων σχεδίων.
Η ταινία, με τίτλο "Η Επιστροφή του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη", θα σκηνοθετηθεί από τον Σινάν Χαλίκ, με τη βοήθεια του καραγκιοζοπαίχτη Μισιρλί Αχμέτ.
Οι δυο ήρωες θα έχουν στην ταινία τη μορφή καρτούν, αλλά η δράση τους θα τοποθετηθεί στον πραγματικό κόσμο, κι όχι σε ένα φανταστικό σύμπαν.
"Αφορμή για την ταινία υπήρξε η επίσκεψη μου στο σχολείο της κόρης μου, όπου ανέβασαν μια παράσταση θεάτρου σκιών", τονίζει ο Σινάν Χαλίκ.
"Παρατήρησα πως τα παιδιά δεν διασκέδαζαν καθόλου με το θέαμα που έβλεπαν, οπότε σκέφτηκα πως θα έπρεπε κάποιος να κάνει τους δυο αυτούς δημοφιλείς ήρωες λίγο πιο σύγχρονους για τη νέα γενιά παιδιών", συμπλήρωσε.
Η ταινία, που θα βγει στις τούρκικες αίθουσες σε λίγο καιρό, χρειάστηκε έξι μήνες προετοιμασίας, αλλά μόλις μια εβδομάδα γυρισμάτων και για την ολοκλήρωσή της εργάστηκε μια ομάδα 28 ανθρώπων.

news247,gr