p

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Πρόωρες εκλογές ή χάος: πότε θα γίνουν

Σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προσανατολίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Πότε θα γίνουν οι εκλογές και ποιο το παρασκήνιο στο Μαξίμου;


Όλοι συμφωνούν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο δυσκολότερος για την ελληνική οικονομία. Η ανεργία, η ύφεση και η γενικότερη οικονομική κρίση θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στα όριά της.

Επίσημα, η κυβέρνηση και οι «πράσινοι» αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2013. Ανεπίσημα όμως, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εξετάζουν το ενδεχόμενο να οδηγήσουν τη χώρα άμεσα στις κάλπες, πιθανότατα ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η «αιφνιδιαστική» προσφυγή στις κάλπες είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να διασωθεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και να αποφύγει ο Παπανδρέου μια επώδυνη, στρατηγική ήττα. Σε αυτήν την περίπτωση, και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, θα ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η λύση των πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο δημιουργεί επιπλέον την προσδοκία στον Παπανδρέου ότι ίσως και να μηνα αναγκαστεί να παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματός του.

Πηγή: http://www.fimes.gr