«Νικητής» της γεύσης ο Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής....Η Νέα Ζηλανδία βράβευσε ελληνικό χωριό για τα σουβλάκια του! Όχι μην πάει ο νους σας στη Λιβαδειά αλλά σε ένα χωριό της Χαλκιδικής…
Ο λόγος για τον Άγιο Πρόδρομο, που μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το πιο γνωστό μέρος της βόρειας Ελλάδας, όπου μπορεί κάποιος να γευτεί μοναδικά σουβλάκια.
Μάλιστα, τα σουβλάκια του Αγίου Προδρόμου έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη, που έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκαν πριν από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση!
Οι μισοί από τους συνολικά 500 κατοίκους του χωριού ασχολούνται με εργασίες που αφορούν τα σουβλάκια: είτε είναι κτηνοτρόφοι, είτε έχουν ταβέρνες, κρεοπωλεία, φούρνους και μανάβικα, με κύριο στόχο να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.
Κατά μήκος του Αγίου Προδρόμου υπάρχουν περίπου 20 γραφικές ταβέρνες, όπου ο καθένας μπορεί να φάει το βραβευμένο -πλέον- σουβλάκι, τοπικά γλυκά και μέλι.
Όσο για το τι κάνει τα σουβλάκια του μοναδικά; «Μυστικό», απαντούν οι κάτοικοι και τονίζουν πως η παρασκευή τους γίνεται μόνο με ντόπια κρέατα και αποτελεί παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά!
Ο λόγος για τον Άγιο Πρόδρομο, που μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το πιο γνωστό μέρος της βόρειας Ελλάδας, όπου μπορεί κάποιος να γευτεί μοναδικά σουβλάκια.
Μάλιστα, τα σουβλάκια του Αγίου Προδρόμου έχουν αποκτήσει τέτοια φήμη, που έχει φτάσει έως και τη Νέα Ζηλανδία, όπου βραβεύτηκαν πριν από χρόνια από την τοπική κυβέρνηση!
Οι μισοί από τους συνολικά 500 κατοίκους του χωριού ασχολούνται με εργασίες που αφορούν τα σουβλάκια: είτε είναι κτηνοτρόφοι, είτε έχουν ταβέρνες, κρεοπωλεία, φούρνους και μανάβικα, με κύριο στόχο να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.
Κατά μήκος του Αγίου Προδρόμου υπάρχουν περίπου 20 γραφικές ταβέρνες, όπου ο καθένας μπορεί να φάει το βραβευμένο -πλέον- σουβλάκι, τοπικά γλυκά και μέλι.
Όσο για το τι κάνει τα σουβλάκια του μοναδικά; «Μυστικό», απαντούν οι κάτοικοι και τονίζουν πως η παρασκευή τους γίνεται μόνο με ντόπια κρέατα και αποτελεί παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά!